kans op deelname marathon: 20%

 In Forum

Alternatieve titel: "amaai mijn voeten knie" (maar die "strikethrough" werkt niet in een titel)

 

Dat ik een zwakke knie (en dikke teen en schouder en Achillespees) heb, weet ik al een tijdje, maar dat ik mijn plannen om bij "de grote mensen" te komen zo snel zou moeten opbergen …

 

Aangemoedigd door de meevaller op mijn eerste halve in Brasschaat vorig jaar en waarschijnlijk ook door de long distance gekte die door TTG waait, begon zo stilaan het plan te rijpen om ook eens in Almere aan de start te verschijnen. Dat zoiets eenvoudiger klinkt dan het is, realiseer ik me al bij de gedachte om gewoon een uur of 11 onderweg te zijn (een benadering he). Laatst nog op de terugweg uit wintersport … die 9 uur was al behoorlijk lang en daar heeft "op de pedalen duwen" wel een andere betekenis.  Enfin, het leek me niet zo gek om in het voorjaar al eens een marathonnetje mee te pikken. Vroeg genoeg op het seizoen, zodat eventuele gevolgen van eveneens eventuele overbelasting geen al te grote impact hebben op de rest van het seizoen.

 

Ik train al enkele jaren onder het motto "take it as it comes". Daarmee bedoel ik: ik ken de spreekwoordelijke Achillespezen van mijn lichaam en als die me zeggen dat het teveel is dan zeg ik stop. (Dat is het voordeel van triatlon: pijn bij het lopen ? Ga dan fietsen of zwemmen !) Op die manier ben ik tot een wekelijkse dosis van 20-25km loopkilometers gekomen. Kan je daarmee een marathon lopen ? Ik vrees van niet. Wat er na de 30ste kilometer gebeurt in je lichaam is wel echt anders dan in de eerste 15km. Dus heb ik mijn loopkilometertjes opgetrokken tot 35-40 en PATS !!! Vorige week woensdag OVERDOSIS. Dus afgezegd voor de Relais Givres (of hoe schrijf je dat) en niet meer gelopen tot gisteren. Een half uurtje gelopen en vanochten hink ik door de gangen.

 

Ik geef het nog 1 kans: niet meer lopen tot minstens zondag en dan weer een half uurtje proefdraaien op oude sloefen. Als dat niet lukt zijn mijn long distance plannen begraven. Bij de grote mensen komen zal dan niet lukken, en dan mogen ze mij begraven als "ne kleine". 

 

Start typing and press Enter to search