de weergoden lezen het TTG-forum

 In Forum

Ja, het moet zo zijn. Ik schrijf op donderdag: "als het weer omslaat, kan ik er (=mijn blauwe planeet) eens mee buiten komen". Wel, zaterdag werden mijn smeekbeden reeds gehoord: droog, een open hemel een zacht windje …

Dus ik op naar het kanaal Mechelen-Leuven om mijn "racemachien" uit te testen. Ik was overigens niet de enige die het mooie weer niet onbenut wou laten: wat MTT-ers, een niet-geidentificeerde TTG-er en zoon Tim, waarmee ik halverwege het kanaal afgesproken had.

Het evenwicht en het sturen zijn even wennen met dat zwaartepunt dat toch een heel deel meer naar voren ligt. Maar na een km of 20 lukte dat wel aardig. Eigenlijk vind ik het wel aangenaam hoe je zo'n ossekopstuur vast hebt. Zoals verwacht toch wel belastend voor de nek. Ook met de koersfiets voel ik dat de nekspieren al zwaarder belast worden: de eerste training na het MTB-seizoen leidt altijd tot een stramme nek en met zo'n tijdritfiets is dat nog een beetje erger. Gat in de markt: het carbonnen hoofdsteuntje !

Enfin: ik heb ervan genoten. Ik heb gefietst tot net voor zonsondergang. Gelukkig staat er nog geen kilometriekske op en leef ik nog in de illusie dat het ook sneller vooruitgaat.

 

Dank je Valentijntje !

 

Hugo

Start typing and press Enter to search