Lac de L’Eau d’Heure

 In Forum

Na een triatlondieptepunt in 2011 met veel blessureleed waarbij het einde van mijn triatlonhobby wel heel dichtbij is geweest heb ik de olympische afstand als doel gesteld voor 2012.

Na de ploegentriatlon als opwarmer (met als hoogtepunt gedurende 20km Nico’s wiel proberen te houden) was "Le Triathlon des Lacs de L’Eau d’Heure" de eerste echte beproeving. Nieuwkomers Leiven en Ruben waren ook van de partij. Een beetje een magere opkomst voor een wedstrijd die op de clubkalender staat. Maar de aanwezigheid van looptrainer Nick was in deze wel een hart onder de riem.

Voor Geel had ik me niet ingeschreven: de ervaring leert dat het daar wel eens erg koud kan zijn. "Ik wacht liever to juni, dan is het lekker warm". En kan een mens verkeerd zijn … Zowel de watertemperatuur als de luchttemperatuur zaten zo rond de 14 graden, een stevige wind die op het meer een stevige golfslag veroorzaakte. Een ware beproeving en hoedje af voor Lieven en Ruben: vuurdoop doorstaan.

Na een zwemproef waar alle stijloefeningen in een zwembad totaal nutteloos voor waren (om dit te trainen kan je enkel in Oostende gaan oefenen), de wisselzone in waar ik een van mijn slechtste wissels ooit maakte. Geen gevoel en kracht meer in de handen en voeten, een dikke chip van de organisatie waar ik mijn wetsuit niet over kreeg, in de knoop met mijn elastiek en mijn helm, je noemt het maar: het is gebeurd (gelukkig is het onmogelijk om mijn fietsschoenen omgekeerd op mijn pedalen te plaatsen: ik had het ook klaargespeeld).

De wind was ons niet erg gunstig gezind: op de steilste helling (9%) zat die lekker tegen. Enfin, ik heb toch het gevoel dat ik wat plaatsen heb goedgemaakt in het fietsen. Op de barrage het stuur stevig vasthouden kwestie van rechtop te blijven.

En dan lopen: een veel vlakker parcours dan de voorgaande edities. Voor 3/4 samen met ene "Jacky" kunnen lopen, wat goed gedaan heeft (behalve dan dat hij op het eind meer over had dan ik). 

Overall 64ste op een 20 minuten van de winnaar (Kjell, een voormalig zwemmer van SCSG), 8ste H40.

Helaas nog geen tussentijden beschikbaar, maar als ik even mag gokken ben ik terug naar af: slecht zwemmen, iets beter fietsen en goed lopen. Geslaagd dus, want de ambitie is niet om er even hard voor te gaan als vroeger.

Op naar Vilvoorde.

Start typing and press Enter to search