kapelle-op-den-bos

 In Forum

Nadat je Dirk’s verhaal hebt kunnen lezen, ook het mijne.

De 4de triatlon van het seizoen en eindelijk eens deftig weer ! Zoals aangekondigd veel TTG-ers aan de start (Dirk, Lieven, David, Joris, Joris, Michel, Pieter-Jan, een startster wiens naam ik even kwijt ben (sorry) en ondergetekende) en ook veelsupporters, waarvoor dank.

Eigenlijk liep het allemaal erg gesmeerd: 5 minuten na de kop uit het water (wat goed is voor mijn doen – of slecht voor het doen van de kop natuurlijk). Fietsen liep ook wel goed: niet al te veel wind (hoewel het contrast van asvalt + wind mee naar beton en wind tegen wel tegenviel). Bij het lopen niet te diep gegaan, maar toch een stevig tempo. Overall goed ingedeeld denk ik. Aan de negatieve kant was er het uit het water komen waar ik het verste laddertje koos, een exemplaar dat in aanvaring moet gekomen zijn met een boot en zo scheef stond dat het echt niet makkelijk was om erop te klimmen. Frustratie en 10" verlies. Het binnenlopen met de fiets gebeurde net toen de winnaar zijn eerste toer achter de rug had (!) en alle aandacht naar zich trok en ik kon fluiten naar enige aanwijzing over waar ik moest binnenlopen. Frustratie en 5" verlies.

In vergelijking met 2 jaar terug lijkt mijn zwemmen beter (gebaseerd op het verschil met de kop), over het fietsen kan ik moeilijk iets zeggen want een ander parcours en lopen zowat 2 minuten trager. Dat komt wel overeen met de ambitie die toch minder hoog ligt dan vroeger. Totaaltijd van 2:10, 5de bij de H40, 27ste/168 overall (zonder trio’s) en vooral het eerste blad van de uitslag gehaald (zonder trio’s) is wel bevredigend.

Nog Meise, Viersel, Gerarmer en Mechelen.

Op naar Meise. Hoewel een recreatlon is het toch de wedstrijd waar ik het meest tegen op zie. Ik hoop dat ik 1) recht blijf en 2) er niet af moet bij het fietsen …

 

 

Start typing and press Enter to search