Seizoensafsluiters: Gerardmer en Mechelen

 In Forum

Eerst Gerardmer. Voor mij was het ook eindelijk vakantie en we waren al de woensdag voor de wedstrijd ter plaatse. Donderdag nog een leuke fietstocht gemaakt in de Vogezen. Lekker fietsweertje en vast van plan on dat vrijdag nog eens te herhalen. Maar het heeft de hele dag geregend … gegoten … en de plannen gingen van fietsen naar zwemmen in het meer naar lopen rond het meer en eindigden in zwemmen in het zwembad(image) . Zaterdag waren de mannen op de 1/2 al aan de beurt en ik blij dat ik me voor de 1/4 had ingeschreven ! Kou ! Nat ! Gevaarlijk ! Als supporter ben ik van 3 lagen kledij naar 5 gegaan. Alle begrip voor de velen die zijn uitgestapt.

Zondag was de temperatuur net hoog genoeg om in trisuit aan te treden (regenjasje lag klaar in de wisselzone). Ik zag al op tegen die zwemstart: 750 man op zo’n strandje. Me redelijk ver vooraan gezet om erin te vliegen. Maar dat bleek toch niet de beste strategie want na enkele 100den meters ademnood, paniek, wat schoolslag, weg uit het pak en langzaam terug op dreef komen. Na de eerste boei plots een voet in mijn gezicht. Gelukkig blijft mijn brilletje zitten en geen tong tussen de tanden oid. De fiets op, vlug een gel door de keel en hop, 15% omhoog. Een parcours voor klimmers. Ik dacht dat dit me beter zou afgaan, maar de statistieken tonen dat niet echt. In Saalfelden en Klagenfurt had ik al eens een pak supporters langs de kant zien staan, maar wat er hier allemaal bijeen stond op die bergop ! Ze lieten nog net plaats voor de breedte van een fietsen. Je waant je even in de Tour (dixit Nico). De 3de keer boven gaf mij een oef-gevoel en hop naar het lopen. Goed petaar gegeven. Eerst Lieven tegengekomen na het eerste keerpunt: die zat me op de hielen, maar het zou moeten lukken. Dan Nico tegen gekomen die een halve toer voor zat. Later ook Joris en Didier: iedereen veilig van de fiets. Einduitslag: 4de H45 en 69-ste overall (hoe kan het anders in het land van Serge Gainsbourg).

Epiloog: de dindag erop ben ik terug op mijn fiets geklommen voor een leuke klimtocht (1800 hoogtemeters nb). In Vagney stond er 29 graden op de thermometer … Echt wel brute pech gehad in het weekend.

Mechelen. Prima triatlonweer. Daar dit het BK was had ik me maanden op voorhand ingeschreven, niet beseffend dat ik de week ervoor naar de States zou gaan voor het werk. Een jetlag valt nog te overwinnen maar die verdomde airco’s hadden mijn luchtwegen groen gekleurd (om het minder eufemistisch te verwoorden: snot en slijmproppen). Niet ideaal maar het water van de Geerdegemvijver heeft wel wat vrijgemaakt (tot spijt van wie in mijn voeten gezwommen heeft). Tegen mijn verwachting in beviel zo’n "Australian exit" me wel. Fiets op en tevergeefs geprobeerd bij een tweetal te geraken dat 100m voor lag, maar dat is niet gelukt. Alleen 2 man opgeraapt (eentje letterlijk: die was net gevallen) dat pas na het eerste keerpunt ook eens (kort) de kop heeft genomen. Dus ingelopen door een groep die in de 3 toeren alleen maar aanzwol. Op een paar ontsnappingspogingen na niets veel te melden. De eerste looptoer ging goed. Nog net gedubbeld door Simon Decuyper. Da’s me al lang niet meer overkomen. Bij het ingan van de 2de met steken te maken gekregen. Wat gas teruggenomen en er gelukkig teug doorgekomen. Overall 85ste op ongeveer 350 en 11de H40. Het niveau ligt dus duidelijk hoger. ’t Is al bij al BK …

Seizoen afgesloten. Geslaagde come-back met 6 kwarts (L’Eau d’Heure, Vilvoorde, KodB, Viersel (nu ja, kwart ?), Gerardmer, Mechelen) en 2 achtstes (Doornik en Meise). We zullen zien wat de winter brengt. Ik wil langzaam aan mijn loopkm wat optrekken. In het bijzonder om tot een wekelijkse duurloop boven het uur te komen. Als dat lukt, volgend jaar terug een of twee halven op het programma. Hierbij zijn de doelstellingen voor 2013 gezet.

Start typing and press Enter to search