L’eau d’heure: Nick podium, Tim valt, mooie prestaties van de andere jeugdatleten

 In Forum

Het was als trainer (en mama) een dag met tegenstrijdige gevoelens, maar vooral als trainer een mooie dag (dan moet je een val van een atleet wel kunnen relativeren). Het begon met Joost, die niet zo snel uit het water was, maar met een zeer sterke fiets- en loopprestatie een 5de plaats wist te bemachtigen. Daarna kwamen Robin en Cedric aan de start. Cedric werd de laatste weken geplaagd door allerlei kwaaltjes en ziekte, vooral doorzetten was dan ook de boodschap. Hij maakte er een vrij evenwichtige wedstrijd van en beet vooral door tot het einde. Nu wat rust, de allergie onder controle krijgen en terug rustig beginnen op te bouwen, dan gaat dat in de zomer zeker veel beter gaan. Robin kwam niet echt sterk uit het water (we weten dat er hier nog werk aan de winkel is, maar de vorderingen zijn enorm), met het fietsen en lopen had hij duidelijk veel minder moeite en dat bracht een mooie eindtijd op.

Dan was het tijd voor Jonathan, Estelle, Tim en Nick. Tim had veel te verliezen (na zijn polsbreuk wou hij bewijzen dat hij er terug stond en mee kon strijden voor een ticket naar het EK junioren). Tijdens de start van het zwemmen ging het al bijna compleet mis en wordt hij door een zware duw net niet tegen het beton gesmakt. Hij wist echter terug te vechten en kwam net achter de kopgroep, met Nick die er een mooi zwemgedeelte van maakte, uit het water. Jonathan en Estelle leverden ook puik werk iets verderop in het pak.

Nick was (door een vergissing bij de inschrijvingen) in het voordeel tijdens de wissel en had duidelijk een stuk minder te lopen. Tim haalde hem net niet bij zodat hij op de fiets op achtervolgen was aangewezen. Na een toer alleen te strijden en geen meter dichter te komen kwam er hulp van achteren. Jammer dat er daar wat geknoeid werd in het ronddraaien en dit tot een val leidde. Na tegen het beton gesmakt te zijn stond Tim op, keerde terug met de fiets aan de hand, maar keerde dan opnieuw om en ging er volle vaart terug tegenaan, de pijn verbijtend. Nick hield mooi stand in een groepje van 3 (op een behoorlijke afstand van de leider), Estelle verrastte in het fietsen, en voor Jonathan werd dit zijn beste onderdeel. Uiteindelijk maakte Nick het verrassend mooi af in het lopen en eindigde als 2de junior, Tim kwam verbeten van de pijn als 5de junior over de lijn. Jonathan had het iets moeilijker tijdens het lopen maar eindigde toch  verdienstelijk en Estelle wist in haar 2de loopronde haar tempo terug te vinden en haalde een mooie 6de plaats.

Nadien was het de beurt aan de kids, Tijs en Lena ontpopten zich als echte triatleetjes in wording, met voor Tijs zeer sterke fiets en loopprestaties (zit blijkbaar in de familie) en Lena deed het schitterend over de 3 dissciplines.

De toekomst van TTG is verzekerd!!!!!

 

Mia

Start typing and press Enter to search