drukke tijden

 In Forum

Drukke tijden… Ja, dat zijn ze voor mij op dit ogenblik en dit dan vooral op triatlonvlak. Neen, ik ben er niet terug 100% ingevlogen als atleet, maar wel als trainer, organisator, student, …. Onlangs heb ik mijn examen trainer A triatlon met succes tot een goed einde gebracht. En ik kan je verzekeren dat het niet zo simpel was met vragen als: "haal nu uit dit filmpke van deze B-gold atleet eens de grootste zwemfout, leg uit wat de oorzaak is, het gevolg en hoe je het remediëert." Als je dan weet dat een Ronald Gaastra wekelijks bezig is met die gasten hun techniek te perfectioneren,…. Gelukkig heb ik al heel wat oefening gehad bij MTTG 🙂 Een andere leuke was het bespreken van een lactaatcurve van een atleet met een VO2max waar wij enkel van kunnen dromen (77 als ik me goed kan herinneren). Dan moet je aan de hand van die curve gaan bepalen waarop je gaat trainen om die gast 5 maanden later naar een wereldbekerwedstrijd te sturen. Kortom het was grote pret! maar vooral bang afwachten naar het resultaat…. Nu nog Nick tot september goed begeleiden en dan een mondelinge verdediging van waarom ik bepaalde beslissingen in zijn trainingen heb genomen en dan hopen dat het praktisch gedeelte ook goed bevonden wordt.

Buiten deze trainingen voor "top"-atleten hou ik me ook bezig met de basis en heb er vanavond mijn eerste wedstrijd op zitten met de Irongirls. 6 gemotiveerde dames werden samengepropt in een zwembaantje in het bad van Vilvoorde, voor hun eerste stappen binnen de triatlon. Binnenkort start er ook een start2triatlon voor iedereen georganiseerd door de sportdienst van de gemeente Vilvoorde en onder begeleiding van Didier en mezelf. Hier kan je waarschijnlijk iets van terugvinden in de lokale pers en ook op ringTV van vorige vrijdag. Ik geef je hier ook even een link mee, weet niet of je hem rechtrstreeks gaat kunnen openen, maar anders moet je windows media player starten en hem kopiëren in het vakje dat je krijgt als je CtrlU typt (het wordt pas interessant na 9'30" 🙂

mms://wm1.stream-unlimited.be/videohouse/N100122.wmv

En alst but not least, hebben we er weer een fantastisch MTB-WE opzitten met jeugdatleten en ouders in een gite in de Ardennen. Echt leuke sfeer, mooi gebied om te MTB-en (jammer van de eerste dag binnen de groep die ik begeleidde met maar liefst 5 lekke banden na een pad vol doornen) maar misschien wat weinig nachtrust.

Tot binnenkort op TTG-training of achter een steak in Machelen natuurlijk.

Mia

Start typing and press Enter to search