stage Brugge- triatlon Seneffe- zwemloop Oostkamp

 In Forum

De stage in Brugge draaide dit jaar hoofdzakelijk uit op een jeugdstage, de volwassenen bleken uit te blinken in afwezigheid op Benjamin, Hugo en Didier na. Gelukkig kwamen Mark Titley en Carla (papa en mama van Lena) en Ann (mama van Cedric en pas lid) ook de groep jeugdatleten versterken. De jeugd was met 15!!!! Voor hen was de stage hoofdzakleijk bedoeld als voorbereiding op de wedstrijden zondag (voor de ene de zwemloop te Oostkamp, de andere trokken naar Seneffe).

Het weer draaide gelukkig bij zodat we de hele stage droog bleven (behalve in het zwembad dan). Om kort te zijn was het een zeer geslaagde stage waarop er zeer goed werd getraind, op de wissels werd geoefend, stabilisatietraining en looptechniek op het programma stond, alsook wetsuit zwemmen (in het zwembad wegens buiten te koud), fietsen op de wielerpiste, quiz rond voeding en sport, film, …. Super bloso centrum, vriendelijke mensen.

En dan zondag de wedstrijd, ik vergezelde Estelle, Robin (gekwetst en mee als toeschouwer), Guillaume, Jeremy, Joost, Cedric, Cedric, Tim en Nick naar Seneffe. Hier was de watertemperatuur plots gestegen en mochten onze jeugd B atleten in het water voor een verkorte zwemproef van 300 m. Ze kwamen bijna gezamelijk uit het water met Jeremy op kop. Guillaume en Jeremy kwamen vlak na elkaar uit de wisselzone op de hielen gevold door Cedric C (met een kapotte knie van een val tijdens de stage). Joost en Cedric G hadden pech, het hek waar hun fietsen stonden ging volledig tegen de grond met als gevolg een chaos in de wisselzone en veel tijdverlies. Guilaume startte als eerste van de TTG-ers aan de loopproef, maar Jeremy (zonder veel looptraining) liet hem niet uit het zicht verdwijnen en klampte goed aan. Cedric C verraste volledig en kwam terug tot op 3 sec van Jeremy. Joost maakte een mooie comback en Cedric G sloot de TTG delegatie en zijn eerste jeugdcup wedstrijd op zijn tempo mooi af.

Tijd voor Estelle, Nick en Tim. Estelle met de glimlach, op haar eigen tempo, proficiat! Nick als eerste uit het water, Tim slecht uit het water na te veel vechten. In het fietsen waren Nick en Thomas Jurgens vertrokken met een voorsprong van een 20 sec, maar die slinkte gestaag en verder met 2 rijden had geen zin. Dan maar met een grote groep met Nick en Tim naar de wisselzone. Tim mocht niet lopen gezien zijn knieblessure, hij wisselde wel en na 500 m liep hij mee voorin. Jammergenoeg moest hij uit de wedstrijd stappen om de revalidatie van de knie niet in gedrang te brengen met het BK binnen 2 weken in het whterhoofd. Nick hield moedig stand in het loopgedeelte, niet zijn sterkste discipline, maar hij beet door en kwam over de eindstreep als 3de junior. Een dikke proficiat!

Voor de kwart stond Maxime paraat en hij zag het helemaal zitten. Hij is veel sterker geworden tov vorig jaar ik ben benieuwd naar de uitslag.

Ik vraag me ook af hoe het de zwemlopers verging. Binnenkort komt hier wel een verslag.

 

Voor mij was het een geslaagd verlengd week-end!

 

Mia

Start typing and press Enter to search