Mooie wedstrijd gezien te Stein

 In Forum

Gisteren heb ik een mooie wedstrijd gezien tijdens het Nederlands Kampioenschap Junioren te Stein. Het was wel een Nederlands kampioenschap, maar blijkbaar waren er meer Belgen aan de start dan Nederlanders. De eerste Nederlander strandde dan ook op een 6de plaats op zo maar even 2'33 na de winnaar.

Eigenlijk had ik Nick aangeraden om aan deze wedstrijd deel te nemen om in een wedstrijd van hoger (dan Belgisch) niveau uit t komen, maar het werd weer een lekker Belgisch onderonsje (Tim was dit keer niet mee, wegens examens).

Na het zwemmen kwam Thomas Jurgens als eerste uit het water met een mooie voorsprong van een halve minuut op Nick die ervoor gekozen had om zonder wetsuit te starten. Dit leverde hem in de wissel enkele seconden op, maar was toch op de achtervolging aangewezen. Na 1 van de 3 fietsrondes greep Nick de leider en zo konden ze met 2 de voorsprong uitbouwen tot een mooie 90 sec. Dan was het tijd voor Nick zijn minste discipline. met de ogen op de rug van Thomas gericht klampte hij vast en wist zo de schade te beperken en de achtervolgende concurrentie mooi voor te blijven. Hij kwam met een verdiende 2de plaats over de meet op een 50" voor nummer 3.

Het was een mooie prestatie waarbij de omstandigheden ideaal waren om ook het loopgedeelte behoorlijk af te werken.

Het is duidelijk dat Nick in goede vorm verkeerd en nu op naar de volgende uitdaging: de ETU juniorencup te Echternach op 11 juli.

Start typing and press Enter to search