kwart van Eeklo 1-40-10

 In Forum

Dit weekend was er ook een kwart te Eeklo, nl. de Meetjesland-triatlon. De start werd gegeven om 13.30, dus de leden in Neerpelt waren al een tijd aan het zwoegen en het afzien.

 

 

Was op tijd vertrokken, Eeklo, dat is richting DE zee, en dus, bij  mooi weer, kans op files. Op tijd aan de incheck-balie dus, en tijd zat om alles klaar te zetten. Met genoeg tijd verdwijnt ook de wedstrijd-"stress."

 

 

Het was mijn eertse kwart met het zwemonderdeel in openwater, had nog nooit in open water gezwommen, en dus ook nog nooit een wetsuit aangedaan ( wel om te passen, maar niet om mee te zwemmen ). De laatste tijd had ik ook wat minder gezwommen, mijn maandag-training viel geregeld weg door werk/familie aangelegenheden. Dus alles was goed, ik zou dan wel zien hoe ik uit het water kwam. Fietsen, slechts een kleine 700km in de benen en ongeveer evenveel loopkm's.

 

 

Ook Manu was van de partij, voor het zwemdeel startte ik met hem helemaal achteraan in Wave 1. Ik wou niet een hele hoop snelle zwemmers over mij krijgen, en aangezien de verhalen over trekken, en duwen en kopje onder, en niets zien in open water, vond ik dat de beste optie. De start werd gegeven in het water, toen ik dit te horen kreeg dacht ik pas, oeps, als ik dan al een paar minuten moet watertrappelen, ben ik al kapot voor we beginnen, maar weliswaar, nu begrijp ik waarom men zo graag met een pak zwemt. Ik bleef gewoon drijven, als was het of ik een zwemvest aan het. Dat stemde me hoopvol, de start werd gegeven en daar vertrokken we. Eerste 25meter, waterpolo, en dan crawl, proberen te sturen, te orienteren, weinig slagen gekregen. Zelden gebotst, er was ruimte om te zwemmen. Na 18.11 kwam ik uit het water. Ik had er een goed gevoel bij, en men tri kon al niet meer stuk.

 

Het pak kreeg ik ook uit, 2.11 in de wisselzone.

 

Fiets. vlak parcours met wat bochten in, er kwam ook wat wind opzetten, maar door de windmolens in de buurt zag je goed hoe die stond. Ik deed er 1.11.08 over ( tijd met 2de wissel ) dus ook hier tevreden. Een mooie gemiddelde snelheid.

 

Dan begon de bakoven pas echt met het lopen, alles in een industrieterrein in de volle zon, 3 toeren, 1 x sponsen, 1 x sportdrank ( drink ik niet van indien niet gekend ), 1 x water en 1 x douche van een tuinslang. Met een tijd van 49.29 tevreden gezien de warmte. Misschien kan het lopen iets sneller als er wat minder krachten tijdens lopen worden verspeeld.

 

Eindtijd : 2.21.06 en daarmee 110 op 228 deelnemers.

 

 

De tijden van Manu .  Zwe 20.03, wissel 4.10, fiets +wissel 2 1.13.08, lopen 50.32   TOT . 2.27.51 en 140ste plaats.

 

 

'k heb mij goed geamuseerd en nu verder trainen voor de kwart van Vilvoorde,

 

 

Dirk  

 

 

 

Start typing and press Enter to search