kwart-triatlon Retie

 In Forum

Gisteren ( zondag 19 juni ) naar de Kempen afgezakt voor de kwart Tri te Retie. Het weer zag er aanvankelijk niet goed uit, start was om 15h ( veteranen een kwartier eerder ), tijdens de 1/8 Tri die ervoor werd gehouden regende het nog. Maar eens de start van de 1/4 begon het op te klaren. Na het zwemmen kwam de zon er met momenten door, dus dat viel al mee.  

Zwemmen : voor de start werden we gebriefd over de regels, en dat men sterk zou optreden bij niet naleven van het niet-stayer-reglement. Deelnemers waren dus gewaarschuwd. Het zwemmen viel mee, geen supertijd, maar toch tevreden dat ik vlot de 1500 meter kon zwemmen. Helemaal achteraan gestart ( misschien moet ik volgende keer wat meer in het midden starten ) tijd : 0:28:00 

Fietsen : vlak parcours met lange rechte stukken, ideaal voor de tijdijders ( met tijdritfiets ). Wel veel wind met momenten, eigenlijk meer tegenwind dan wind mee. Mooi net de 35km/h gemideld gehaald. 1h11 over 41,5km. Daarna nog fris om het lopen te starten. De langere fietstrainingen in functie van de halve tri te Eupen lonen dus. 

Lopen : eerste 10 minuten mijn ritme gezocht, daarna goed tempo kunnen lopen en de laatste 2 km nog kunnen versnellen. Dus hier ook zal de algemene conditie beter zijn dan verleden jaar.  tijd : 0:42:00 

Eindtijd met wissels : 2h22m41s ( er was enkel een eindtijd in de ranking, dus de exacte tijden op de verschillende nrs moet ik verschuldigd blijven. )

Tevreden en voldaan, twas leuk in Retie, nochthans zag het begin van het seizoen door het rode bloedcellen tekort er niet schitterend uit, nu dus terug in vorm. En dan nu doordoen tot de Halve van Eupen, met Vilvoorde als laatste tussentest. 

Andere TTG’ers in Retie : Van Hollebeke Johan in 2:11:35 en Hoogewijs Tom in 2h41:51 – 15minuten ( = 2h26:51 ), een kwartier te laat gestart ipv met de veteranen.

 

Groeten,

 

 

Start typing and press Enter to search