1/4 Triatlon te Retie

 In Forum

Gisteren 17 juni afgezakt, net als vorig jaar, naar Retie in de Kempen. De weersvoorpsellingen van de laatste dagen houden geen steek, en als ik mag uitgaan van 1 van mijn posts op Facebook, zou het gaan regenen ( dixit FB, als ik ga fietsen regent het ). Maar de regen bleef uit. Het werd zelf een ,voor dit moment uitzonderlijk, mooie zondag.

Het parcours was me bekend, daar ik vorig jaar ook al deelnam, mijn eindtijd toen was 2h22m50s. Doel was trachten een kwart uit te doen in 2h15m, maar nog meer, me goed amuseren! Dus 7.50 goed maken, zou dat lukken?

Daar aangekomen kom ik Pieter-Jan tegen, dus dat was al tof, onze spullen in de loopwisselzone geplaatst en dan met de fiets naar de wisselzone van het zwemmen. Ondertussen nog wat TTG’ers op de 1/8 ste kunnen aanmoedigen ( Marleen, Yasmine… )Fiets klaar gezet, helm klaar, schoenen, koussen ( ? ). EN dan 1,5km naar de start te voet.

Nu mocht het van mij beginnen. Mij doelbewust in het midden voor de start gezet, en niet meer achteraan, dat zou al wat tijd kunnen opleveren. En dan focus, start, en zwemmen. na 24.30 uit het water, zeer tevreden ( 3.44 beter dan vorig jaar, dus goed op weg al ). Vlug naar mijn fiets, wetsuit uit, helm op, bril op, koussen ?, die zitten dus niet in mijn schoenen, had ik die dan niet klaar gelegd, nee dus. gelukkig vind ik vrij snel een paar. Maar hierdoor wel een iets tragere wissel. Kop op, de race duurt nog wel even. Dit laat me niet uit mijn evenwicht brengen.

Dan mijn fiets op, er staat precies wat meer wind dan vorig jaar, maar ik beuk me erdoor, neem een lage fietspositie aan op mijn gewone fietsstuur en ga ervoor. Op het fietsen had ik extra getraind, en had meer km’s afgelegd dan vorig jaar. Na 1.06.54 kom ik aan, goede tijd, gemmideld 35,8km/h, max snelheid was 46km/h ( op een vlak terrein ).

Dan snel wisselen, bij het ingaan van het lopen ben ik 1.35.19 onderweg, kan ik mijn looptijd van verleden jaar wat optrekken haal ik de 2h15. Ik vind eigenlijk vrij snel een goed tempo, maar slaag er niet in sneller te lopen dan dat tempo. Ondertussen was het al wat warmer geworden, maar doenbaar.

Ik eindig het loopnummer in 43m11s, tov 41.37 vorig jaar. Om 2h15 te halen diende ik ook hier 39.31 te lopen, dus 1 minuut sneller dan vorig jaar te zijn. Bij het lopen is het dus wat tegen gegaan.

Toch ben ik tevreden, ik heb mijn tijd kunnen verbeteren, en zal me iets meer moeten toeleggen op snel lopen na het fietsen ipv lopen na het fietsen. Als iemand tips heeft, laat maar weten.

 

Ook bedankt aan de supporters van TTG, uiteraard.

PS, nog op het programma

zondag 24 juni, 10km jogging Machelen ( daar wil onder de 40′ gaan, dus nu goed reupereren )

kwart van Kapelle ( misschien lukt het daar )

halve van Eupen

 

(image)  en dat de zon nu maar wat meer gaat schijnen !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search