De kwart van Kapelle od Bos

 In Forum

Traditiegetrouw wordt deze kwartafstand gehouden op de nationale feestdag, niet dat ik de vorige jaren naar de défilée in Brussel ging kijken, doch dit was de eerste maal dat deze Tri in de agenda paste.

 

Voor deze Tri had ik me 3 doelstellingen opgelegd :

1, mij goed amuseren!

2, trachten te finishen in 2.15.00

3, afwegen hoe het met de conditie staat met de halve van Eupen in het vooruitzicht over 2 weken.

 

Doelstelling 1 : die was van op voorhand al volbracht, want ik keek er naar uit. Vanaf zaterdagochtend leek het Belgische pokkeweer voorbij en er zouden heel wat TTG’ers deelnemen, wat automatisch ook supporters met zich meebrengt. Ideaal dus om er een paar uur voor te gaan.

 

Doelstelling 2 : de inspanningsdoelstelling dus, dat zou wel wat moeilijker worden. De focus en motivatie was er vast, dus dat zat al goed. Hoe zouden de benen en armen voelen? Vooral na mijn 5 daags trainingcyclus + 2 rustdagen. ( Zaterdag 75km fietsen – Zondag 20km lopen – Maandag 3,5km zwemmen – Dinsdag 18km lopen en Woensdag 92km fietsen ). De rustdagen zagen er als volgt uit, tent opbouwen, tuin in orde maken, garage uitkuisen, niet bepaald perfect dus. Maar soit, ik behoor tot de amateurs.

De triatlon zelf, startschot kwam sneller dan vewacht, ik was eigenlijk nog niet klaar, had nog maar net men zwembril aan en we waren al vertrokken. Tijd 25:19 dus zeker niet slecht. Dan fietsen, eerste ronde zeker op schema met 40km/h moyenne, maar vanaf de 2 de ronde duidelijk meer wind, dus daar toch die hoge snelheid niet meer gehaald. We klokken uiteindelijk af na 1:06:10, net iets sneller dan in Retie. De richttijd is nog haalbaar, maar hoe gaat het lopen vergaan ? Ronde 1 goed, ronde 2 wat zwaarder en ronde 3 de laatste km nog goed kunnen doorvlammen. Finisch in 2:16:10. Er in elk geval dichtbij, zo goed als kramp in de bovenbenen, maar zo hoort het ook, heb er alles voor gegeven. De 2:15:00 niet gehaald, maar het ligt binnen de mogelijkheden. Het betreft 70 seconden, Als ik elk onderdeel 20 sec beter doe en 5 sec beter bij elke wissel, dan ben ik er.

 

Doelstelling 3 : Het gevoel was goed, de motivatie is er, ik ben klaar voor Eupen.

 

 

Het was weerom een leuke Triatlon gebeurtenis. Voldaan, afgezien, plezier gehad. Ook met dank aan de supporters en het nakaarten na de wedstrijd.

 

Tot binnenkort,

 

Start typing and press Enter to search