20km Van Brussel

 In Forum

Deze zondag gaan lopen in Brussel, voor de 30ste editie van de 20km. Dit jaar hadden we nummers in box 3, via de Furalopers, ( mijn echtgenote Eef en ik zijn daar lid ). Eef had in 2008 niet meegedaan, en ikzelf onder een andere naam, volgend jaar kunnen we ons dus inschrijven op basis van de gelopen tijden.Op tijd in box 3 gaan staan, zodat we, eens het touw weg was, half box 2 stonden. Het was wel lang wachten, want reeds om 14h20 in het kot gegaan.Toch loonde het de moeite, want als je de beelden van die massa ziet.15h, de start, Eef meteen uit het zicht, maar dat was te verwachten, we zouden elk ons eigen tempo lopen, en aangezien zij sneller is…Tot aan de startmatten rustig naar beneden gelopen, ook even moeten stappen, en dan over de matten ( de gevaarlijke zandheuveltjes lagen dit jaar voor de matten ). In de wetstraat de stoep genomen. Na de wedstrijd waren er al aan het stappen ( een goed gesponsord nummer gekregen ? ). Dan naar beneden ter hoogte van de Sablon, flesje spa genomen. De rechterkant gehouden voor de rechtse tunnel, is minst druk, naar traditie was dit ook zo dit jaar. Vanaf dan viel het voorbij gaan mee, echt slalommen moest ik niet meer doen. Goed mijn tempo kunnen houden, de bergafjes recup. In het bos niet te snel, want daar tussen de 6 en de 10km, krijgen er veel hun klop. Nog is spa, het gezicht wat verfrist, bij het uitkomen van het bos zijn we aan de 10km. Op de Franklin naar Watermael is het warm, echt warm. In Watermael-Bosvoorde eertse supporters die me aanmoedigen, Eric en Jo van de watermolen ( Overijse ).Daar kom ik de eerste ACKO’er uit Kortenberg tegen ( gestart in box 2 ) Vandaar is het bergaf en „plat“ op de Vortslaan. De isotone drankpost sla ik over, bekomt me al een slecht, heel de Vorstlaan maak ik goed tempo en haal ik velen in, dat was ook mijn plan, want dat stukje is fris ( schaduw van de bomen ) en dit stuk leen tzich daarvoor. En dan de Tervurenlaan, het lukt nog om naar boven te gaan, maar superfris zat ik natuurlijk ook niet meer. Bijna boven staat familie met de kids, geef mijn zoontje Maurice nog een low five, geeft moed en zet nog even door. Ondertussen ook al velen zien flauwvallen. Bekijk mijn chrono en zie dat ik rond 1h35 kan binnenkomen. Zet nog even door om onder 1h35, maar besluit dan toch gewoon uit te lopen.

Finish dit jaar in 1h35:19 ( PR ) , de chip moest er niet af, ruimte genoeg in de finish zone, ( ben er ook vroeger dan vorig jaar 1.39.15). Nog een fles spa. Hoor ondertussen van een Acko’er dat Eef gevallen is, maar niet erg. Zoek haar op, waar we altijd afspreken. Gelukkig valt het mee, knieen en ellebogen geschaaft, pech bij het inhalen tussen de drukte. Haar tijd 1h30:30  ( en daarmee 64 ste dame ).

 Aangezien de warmte en de startplaatsen mogen we tevreden zijn met onze tijden, er zat misschien net iets meer in, maar toch, voorspelling was rond die tijden te lopen, en dat is gelukt. (image)

 

Start typing and press Enter to search