BT 7 – Wachtebeke

 In Forum

Na Herderen en de 1/8ste van Oostende had ik een recreatieve 1/4 op de planning gezet. Te wachtebeke, BT7, "de triatlon voor niet triatlonners", zoals zij hem zelf noemen.

 

Aande start, heel wat debutanten, die het is willen proberen, anderzijds toch een aantal die al meer ervaring hebben. Goede en leuke organisatie, alles duidelijk aangeduid en behulpzame mensen.

 

De afstanden, 800m zwemmen in bad ( binnen en buitenbad ), 45km fietsen ( 5 ronden ) en 9,9km lopen ( 3 ronden ).

 

Op tijd naar daar, dan kan je ook in alle rust alles klaar zetten, en gelukkig maar, want aangekomen merkte ik dat er een fietsprobleem was met de derailleur van voor. Hij kon enkel nog op de kleine plateau. En de grote was wel nodig, daar alles vlak en bijna geen wind, af en toe een briesje. Uiteindelijk toch kunnen herstellen, maar perfect was het niet. Heb gelukkig niet teveel moeten schakelen en echt last heb ik er niet meer van gehad. Wel heb ik geleerd dat een cursus fietsmekaniek niet slecht zou zijn, kwestie van wat basis te hebben hierin.

 

Om 13h00 werd er gestart, intussen was er ook een supporter van de furalopers komen opdagen. Altijd plezant en goed voor de motivatie.

 

Zwemmen, dat ging, had na al die trainingen misschien iets beter verwacht, maar ga er ook niet over klagen. 800m + wisselen ( wisselzone was lang stappen met de fiets ) : 19:47 ( mijn supporter had de tijd gemeten van het zwemmen 16' ( dus wisselen 3'47" ) die 16' zwemmen was evensnel als de test die we dit jaar deden tijdens de zwemtraining. Hiermee 54ste uit het water

 

Fietsen, hoewel het een niet-stayer wedstrijd was, werd ik na 2 ronden stayeren gegrepen door een groep van 8. Daar was 1 man het werk aan het doen, en heb dan met hem afgelost en zo kwamen we natuurlijk aan een hoger tempo, en kunnen we de eer toch nog aanhouden. Kwestie van toch nog een beetje volgens de fairplay te spelen en niet zomaar aan te pikken. 45km in 1:35:28 ( 15:48, 15:44, 14:56, 14:47, 17:24) ik vermoed dat in de laatste ronde ook de wissel is inbegrepen. Hiermee naar de 35ste plek.

 

Lopen, het was verschrikkelijk warm, misschien iets te hard gefietst. Lopen in 45:37 ( 14:42, 15:25, 15:29 hoewel ik de indruk had dat mijn laatste ronde sneller was ). Heb mij door niemand zien passeren, zelf andere lopers ingehaald en hiermee naar de 29ste plek in totaaltijd van 2:24:06

 

54ste zwemtijd,  31ste fietstijd, 26ste looptijd.

 

Samenvatting : zeer tevreden over deze eerste "1/4". Zwemmen kan beter, doe ik nog niet lang. Fietstraining misschien wat opvoeren dan kom ik wat frisser aan bij het lopen.

 

Ben nog altijd zeer tevreden dat ik ermee gestart ben, en zal zeker voort doen. Volgend jaar ook is een wedstrijd in openwater meedoen.

 

Greetz,

 

Dirk

 

 

PS. bedankt Titi ( fura ) voor hat aangeven van water tijdens lopen en de goede motivatie.

 

Start typing and press Enter to search