1/4 Triatlon Vossem 1,5 – 40 -10

 In Forum

In Vossem werd voor de tweede maal een 1/4 Triatlon opgezet onder vrienden en vrienden van vrienden van….

 

Heb mij daar ingeschreven via een lid van de Furalopers – Tervuren. Uiteindelijk voor de 2de editie waren er 35 starters. Veel lopers en fietsers die de Tri-discipline wouden proberen. Ook marathonlopers erbij, dus toch wel rakters/doorbijters.

 

Zelf vond ik het een leuk initiatief kortbij huis, in eigen streek, en goed om ervaring op te doen.

 

Het ging als volgt.

 

 

Samenkomst in Vossem bij de Greunsjotters ( plaatselijke café voetbalploeg, zijn wel al meermaals kampioen geweest in hun discipline ). Daar met de bus naar het Begijntjesbad te Overijse, fietsen werden meegenomen en aan het bad klaargezet. Fiets en loopspullen in 1 zak stoppen. Na het zwemmen ( 60 banen dus 1500m ) nam je de fiets richting ijzer en dan Duisburg, 4 toeren op de Vaerenberg, dus toch wat stijle stukken. Je zak werd meegenomen door de organisatie naar de wisselzone lopen, was gewoon een voetbalveld. ( vandaar de snelle wissel ) Na het fietsen daar de fiets gelegd en direct kunnen vertrekken voor 3 toeren op de Vaerenberg. Met na het fietsen direct stijl bergoplopen was het moeilijk ritme vinden.

 

Tijden

zwemmen : 00:29:24

wissel : 00:4:17

fietsen : 1:15:15

wissel : 00:00:57

lopen : 00:46:07

 

= 2:36:43

 

Mijn gevoel : het is heel goed verlopen, zwemmen was sneller voorbij dan dat ik dacht. We kwamen met 3 bijna samen uit het water, 1 was voor mij weg, de andere achter me. Tijdens fietsen vrij snel de kop kunnen nemen, en dat deed goed natuurlijk. Goed door gefietst en dat ging vlot ( heb laatste tijd wat meer kms gedaan ). Bij het lopen was ik nog steeds op kop en heb rustig kunnen uitlopen.

 

Het was een leuke voormiddag, eerste geëndigd, wel relativeren natuurlijk aangezien de concurentie. De tweede kwam 3 minuten later aan.

 

 

Volgende wedstrijd zou ik graag eens in open water zwemmen, misschien nog  Mechelen, of volgend jaar, we zien wel.

 

En volgende week, in meise …

 

Start typing and press Enter to search