Triathlon Hoei –> Pittig parcours & toffe sfeer..

 In Forum

Dit was mijn eerst triathlon waar er hoogtemeters aan te pas kwamen, bruggen niet meegerekend en het was wel een andere ervaring dan al die platte kanaaltoestanden.

Het zwemmen in een echte rivier(de Maas) was ook een primeur. Het was stroomafwaarts, maar ik heb horen zeggen dat het 1700meter was ipv 1500meter (bron –>Nicolas).

De start was nogal chaotisch omdat het eventjes duurde voor iedereen in het water geraakte via het ponton en iedereen achter een draad moest blijven. Het probleem was dat er stroming stond en iedereen op elkaar gedrukt werd.

Na de start was het na 10 meter al rustig zwemmen zonder ellebogen en voetenwerk.. Het zwemmen ging vlot. Goed op mijn techniek gelet.

Ik heb wel een beetje te veel slalom gedaan vrees ik. Aan rechtdoor zwemmen moet ik nog werken.

Af en toe wat vuil en sigerettenpeuken zien voorbij drijven, maar al bij al was het minder erg dan ik verwacht had.

Uit het water kruipen was wel een uitdaging. Geen trap. Al kruipend, rollend met hulp van iemand van de organisatie uit het water geraakt.

73/190 — 00:24’23"

Dan de wissel. 54/190

Dat ging stukken vlotter dan in Viersel. Ik denk niet dat ik dat ooit al beter gewisseld heb. Heb toch eindelijk de beslissing genomen om mijn fietsschoenen vast te maken met rekkers. Dat zal er veel mee te maken hebben. Bijna kramp gekregen in mijn kuit van mijn pak uit te trekken.

We begonnen eerst met een stuk van +/- 2km wind schuin in de rug naast de Maas. Dus direct grote molen en gaan!! Dan was er een strook van 300 meter aan 4% en ik dacht dat we rechtdoor gingen. Daarna ging het terug bergaf dus recht op de trappers en vooral niet inhouden .

Ineens zie ik dat we naar rechts moeten en wat zie ik daar. Een muur. Daar moesten we 200 meter aan 12%. Kleinste verzet en ontploffen die benen.

De rest van de col was eigenlijk in trappen vals plat, steil en kleine stukjes bergaf van 100 meter er tussen. Op het einde was het een stuk van 1 km dan altijd steiler en steiler werd om dan te eindigen open veld en vals plat waar de wind schuin op de kop stond. Stevig!!

Zo een col direct na het zwemmen is echt niet ideaal om je ritme te vinden.

Daarna was het een stuk golvend. Niet te steil en dat ging mij wel goed af.

Het laatste stuk was bergaf, maar niet stijl. Zo 2% à 3%. Dus op de 53/12 en stoempen. Constant rond de 50 à 55km/h. Max snelheid was 70kmh. Zelfs auto’s voorbij steken in de bebouwde kom šŸ™‚

Wat wel bizar was, was dat het parcours niet afgesloten was voor het verkeer. Er waren we veel seingevers en agenten, maar in feite reed je gewoon tussen de auto’s. In het centrum was er file en moest gewoon tussen de auto’s voorbij steken. Redelijk zot eigenlijk…

De 2de ronde ging de col veel beter. Goed het ritme gevonden bergop en direct naar de grote plaat kunnen schakelen op het vals plat. Parcourskennis speelt ook mee. De eerst ronde weet je niet wat je moet verwachten en de 2de weet je waar je vollenbak kan gaan en waar je moet inhouden voor een moeilijk stuk dat volgt.

Volgens mij heb ik de 2de ronde een stuk sneller gereden dan de 1ste.

22/190 –> 01:15’10"

2de wissel de 85/190

 Dan het lopen. Tjah. Lachen he!!

Ik heb de slechtste looptijd van de top 100.. šŸ™‚

Al van in het begin liep het van geen kanten. Steken in de maagstreek en dan in mijn schouders. Ik heb 2 keer geprobeerd te versnellen, maar had direct door dat het geen zin had.

Heb dan gewoon uitgelopen op een rustig tempo..

Het positieve is dat ik nergens geen last meer heb tijdens het lopen. Nergens pijntjes!!! Ik wist wat er gebeurde šŸ˜‰

140/190 –> 00:50’07"

Uiteindelijk toch nog 59ste geworden in 02:32’39"

Wat de Nicolas presteert is ook weer straf. Top 10 en wat ne fietstijd!! Respect.

En Bart ook wel knap als je weet dat hij na zijn triathlon in Zurich maar 1 keer gezwommen heeft. Ik zou verzuipen als ik dat probeer en hij zwemt zo efkes 86ste zwemtijd.

Het was wel een toffe triathlon. De mensen waren vriendelijk en enthousiast.

Juist tussen het verkeer rijden vind ik persoonlijk toch een beetje gevaarlijk.

Op naar Ieper. Ik speel met het idee om daar is gewoon opt gemak mee te doen. Aan 80% en is rondkijken en genieten.. Ik vrees wel eenmaal aan de start dat daar niets van in huis zal komen dus waarschijnlijk nog 1 keer vollenbak volgende week en dan rusten!!

Start typing and press Enter to search