Ploegentriatlon St-Niklaas – Ploeg 3

 In Forum

Na wat heen en weer geschuifel van atleten tussen de ploegen was de samenstelling van onze ploeg de volgende: Christian, Marc, Maxime, Mia en ikzelf.

 

De afspraak was om samen aan te komen (de eerste twee ploegen moesten maar koersen met MTT) en dat betekende dat we het tempo aan de traagste van elke discipline zouden aanpassen. Marc wilde vooral eens aan een rustig tempo kunnen meedoen, Maxime zou ook geen enkel problemen mogen hebben, maar Christian, Mia en ikzelf zouden elk op onze beurt ons beste beentje moeten voorzetten.

 

Het zwemmen ging vlotter dan verwacht, Christian zwom het bijna helemaal in schoolslag maar dat ging goed vooruit zodat we na 15min al op het strand stonden. Tot daar ging het voor mij ook erg goed, maar het spurtje naar de eerste wissel was al direkt een foltering. Nu ja, de wissel ging erg goed zodat ik toch nog samen klaar was met de anderen. Maar omdat er dan weer een kort spurtje op het menu stond naar de start van het fietsparcours mocht iedereen toch nog op mij wachten.

 

Ook Mia reed beter dan ze zelf had voorspeld, er was afgesproken niet sneller te rijden dan 34/u, maar we hebben er nauwelijks onder geweest, er was een kasseistrook nodig om ons af te remmen. Zelfs op de brug kon ze mits een duwtje mee met de groep. Ik niet, maar ik kan dan wel rekenen op een snellere afdaling.

Nog geen 19km later sprongen we weer van de fiets voor een spurtje naar de tweede wissel, ik probeerde deze keer toch wat rustiger te lopen omdat ik hoopte deze keer ook sneller te wisselen.

 

Ik denk dat ik inderdaad als eerste klaarstond met mijn loopsloefkes aan, maar 10m voorbij de startbox voor het lopen mocht ik al roepen dat het te snel ging. Na het fietsen loop ik even nog trager dan anders, dus moet het echt wel wandelen geweest zijn voor de rest. Maar ondanks dat ik in de tweede ronde al sneller liep, mocht ik toch nog vernemen dat Mia haar marathon aan een hoger tempo zou afleggen, en ook Maxime liet merken dat het tempo meer dan comfortabel was door enkele ballet-oefeningen te doen (vooral dan als iemand keek, kwestie van duidelijk te maken dat het echt niet aan hem lag (image) ). De tweede ronde begon ik me beter en beter te voelen, en met de eindstreep in zicht heb ik toch geprobeerd om mijn ploegmakkers een beetje een loopgevoel te geven.

Nogmaals bedankt aan ploeg 3 voor de toffe wedstrijd en het geduld.

Start typing and press Enter to search