1/4 Eeklo

 In Forum

Het is altijd leuk om bij goed weer te sporten, en dus vertrok ik met veel plezier richting Eeklo, via Gent ook al probeerde de GPS-dame me tot voorbij de afslag van de A12 langs Antwerpen te sturen. Ik vermoed dat ze de wegenkaart omgekeerd vasthield, want in het terugrijden stuurde ze me wel juist.

Eenmaal geparkeerd trof ik nog enkele enthousiastelingen: Chris, Alice, Kristel en Nikola. Chris deed wel niet mee want druk aan het taperen, maar hij zorgde wel voor de mooie foto's en luidruchtige aanmoedigingen (zo hebben we het graag!).

 

Elk jaar is er een wedstrijd waar de officials moeilijk doen over het meenemen van sportzakken in de wisselzone's, en dit jaar op hun geheime vergadering werd Eeklo uitgekozen. Gelukkig mocht de zak wel ergens in een hoekje gelaten worden waar het veilig stond, want ik zou niet weten waar ik mijn gerief anders zou kwijt moeten. Ik had nr 4 en ik mocht mijn fiets aan het begin van de wisselzone plaatsen, handig want ik loop niet graag ver als ik uit het water kom.

 

Er werd zonder pak gezwommen, dat heeft qua snelheid natuurlijk zo zijn nadelen maar ook een groot voordeel: je moet jezelf daar niet meer uitwringen na het zwemmen. Zo'n 30 seconden voor de start mochten we pas het water in, er hing een lint over het water maar dat was helemaal niet de startlijn, zo verloor ik toch wat tijd in het weer inhalen van andere zwemmers. Toch vond ik vrij snel mijn ritme en hoewel ik onderweg even moest inhouden om bij te komen kon ik heel de kilometer aan het zelfde tempo blijven zwemmen. Na net geen 18min kwam ik uit het water, hetgeen een beetje traag is voor mij maar ik zat nog vrij fris en met dit weer was dat niet onbelangrijk.

 

Op de fiets duurde het toch even voor ik echt kon beginnen trappen, ik zat blijkbaar op een minuut van Nikola, en ook na de eerste ronde kruisten we elkaar op dezelfde plaats. Die tweede ronde heb ik dan de snelheid wat opgevoerd, maar echt doorgaan lukte toch niet. Toch voel ik dat de trainingen stilaan vruchten beginnen af te werpen, en de week rust die ik heb gehad zal ook wel geholpen hebben. Het fietsparcours van Eeklo was erg mooi en gevarieerd, een echte aanrader. Op een lang stuk wind- en bergop (berg is veel gezegd, maar 't ging zeker omhoog!) kwam een mooie jongedame in mijn wiel plakken, eenmaal "boven" stak ze me voorbij en kreeg ik een glimlach als merci. Even verder ben ik er weer voorbij gegaan en na een volgend klimmetje was ze gelost. Mooi of niet, a la guerre comme a la guerre. 🙂

 

Na de 2e wissel was het weer alsof er een traktorband achter mij aansleepte bij het lopen, ik geraakte maar niet vooruit. Ik herinnerde me de vorige wedstrijd, waar dat gevoel nooit wegging, dus ik was wel niet echt op mijn gemak. Ik wist dat in die hitte uitdroging mijn grootste vijand was, dus had ik bij het fietsen al goed gedronken en ook bij het lopen elke ronde telkens 2 bekers water binnengekapt. Dat drinken zorgt voor wat buikpijn en ik had ook iets te veel en te laat gegeten op voorhand dus dat lag ook allemaal lekker te schommelen: geen fijn gevoel. Maar alles is beter dan uit te drogen, want dan is elke inspanning teveel. Ik heb in de eerste ronde 2 keer een stukje gestapt, niet leuk maar er was daar toch geen publiek. 🙂

 

In de tweede van 3 ronden begon het ongemak plaats te ruimen voor een rustig gevoel, het tempo was nog wel laag maar ik voelde me tenminste al wat beter. In de derde ronde ben ik dan beginnen versnellen, na eerst nog voorbij gevlamd te zijn door Kristel. Vooral in die derde ronde vielen er veel atleten ten prooi aan de hitte, ik was gelukkig niet een van hen, integendeel, ik voelde me beter en beter. Toen ik dan zag dat Kristel niet zo ver voor me liep (wel even vermelden dat zij 5min na mij was gestart) werkte dat als een magneet en ik ben beginnen lopen met alles wat ik had. Helemaal de bres dichten is niet gelukt, maar ik heb wel enkele andere atleten ingehaald in mijn langgerekte spurt en ik hield uiteindelijk een supergevoel over aan mijn wedstrijd. Na het fiasco in l'Eau d'Heure en een slechte fietstraining afgelopen week kon ik wel zo'n opkikker gebruiken.

 

Deze wedstrijd ga ik zeker nog eens meedoen, het loopparcours door het industrieterrein is wel niet bepaald pittoresk, maar de sfeer langs de kant maakte veel goed. Ook het mooie zwem- en fietsparcours maakt deze wedstrijd tot een echte aanrader.

 

Tenslotte wil ik onze Ironmen een mooie wedstrijd toewensen in Klagenfurth en Zurich, en vooral veel geniet van het resultaat van hun maandenlange voorbereiding!

Start typing and press Enter to search