Cyclocross Elewijt

 In Forum

Als de wegen glad zijn ga ik niet (graag) de baan op, en met de fiets al helemaal niet. Gewoonlijk zet ik dan de rollen in de tuin en fiets ik een uurtje rustig thuis. Maar met een cyclocross in de buurt waar ook mountainbikers welkom zijn wilde ik daar graag een uitzondering op maken.

 

Het parcours was eenvoudig maar loodzwaar. Een eerste stuk met rechte stroken van zo'n 100m en telkens een bocht van 180° viel al bij al nog mee. Dan volgde een lange strook naar de andere kant van het veld om daar opnieuw een 5 tal keer heen en weer te fietsen. Maar dat tweede stuk was met kortere stukken van zo'n 50m en er was daar dus geen tijd om even op adem te komen. Om mij dan helemaal de adem af te snijden stond er op het einde van dat stuk nog een balk over de weg, en niet op 40cm hoogte maar zeker een halve meter en die 10cm verschil heb ik elke ronde beter en beter gevoeld.

 

Er moest 50min gefietst worden, daarna was het gewoon gedaan, ook voor de gedubbelden. Ik heb er een stevige training van gemaakt (en Alice is even komen supporteren waarvoor dank), en na de race heb ik mijn extra ronde toch nog afgelegd. Al bij al heb ik toch een dikke 3 uur gefietst, waarvan 50 minuutjes aan een iet of wat hoge intensiteit.

 

Cyclocross is misschien niet echt mijn ding, maar wel een leuke afwisseling in de voorbereiding naar het seizoen. Binnenkort nog een winterduatlon en dan beginnen we weer aan een nieuw triatlonseizoen… En dit jaar hoop ik toch wat meer wedstrijden te kunnen meedoen, de organisatoren vragen me nu al of mijn geldstortingen dienen voor inschrijving of gewoon sponsoring zoals vorig jaar. (image)

Start typing and press Enter to search