Stage en zwemloop te Brugge

 In Forum

Door een nogal optimistische reservatie van het aantal deelnemers aan de stage -zeker in een sabbatjaar voor zoveel van onze atleten- werd de deur ook voor jongere atleten en hun ouders opgezet. En waarom ook niet, we zijn tenslotte 1 club en onze jeugd en zeker ook de ouders zijn al jaren een vaste waarde op al onze evenementen.

 

Het begon al goed op woensdag, het onthaal was hartverwarmend, iedereen was erg behulpzaam (op een klein akkefietje na met een slechtgezinde kuisvrouw) en alles was dik in orde. 's avonds dronken we samen een lekkere trappist om de stage officieel in gang te steken om daarna een rustige nacht in te gaan.

 

Donderdag stonden twee pistetrainingen op het programma, de eerste op de wielerpiste en in de namiddag op de atletiekpiste. Het was mijn eerste ervaring op een wielerpiste en ik heb met volle teugen genoten, ook de kinderen vonden het super! Kilometers afmalen is wel niet te doen met rondjes van 300m, maar ik kan dat ook niet op rollen dus ik denk dat het eerder aan mijn ongeduld zal liggen. Samen met Mark heb ik dan serietjes afgemaald van 3 rondjes 30/u, 3 aan 33/u en dan nog 3 aan 36/u. Tussen elk serietje ook weer 3 rondjes losfietsen. Ideale training om de beentjes wat los te fietsen en een eerste ervaring op te doen op piste. De looptraining in de namiddag was erg technisch wat mij ook wel uitkwam want na alle problemen met mijn knieën de laatste maanden en de nieuwe zolen kon ik zo eens aanvoelen wat de stand van zaken nu was.

 

Vrijdag was er ook een zwemtraining 's ochtends, en in de namiddag vertrokken we met de fiets voor een tochtje richting Nederland. Er werd naar mijn gevoel stevig doorgefietst, maar de conditie zit goed dus dat viel wel mee. Achteraf probeerde ik nog een klein toertje te lopen, kwestie van "den overgang" al eens te voelen, en dat doet nog steeds evenveel pijn, ik mag dus met een gerust gevoel mijn seizoen beginnen.

 

Zaterdag mezelf eens goed pijn gedaan bij het zwemmen. Vlak daarna was een koppeltraining gepland, waar ikzelf wat foto's heb genomen en gefilmd heb, en in de namiddag vertrok ik met de uitgebreide familie (tijdelijke adoptie van Sofie en Lena) naar de zee voor een fietstocht met de go-kart en een ijsje op de dijk. Ondertussen werd er in Brugge nog een looptraining afgewerkt. 's avonds werden al enkele jeugdatleten opgepikt om de dag erna naar Seneffe te vertrekken en zo gingen wij de avond in met 12 overblijvers. Hugo en Benjamin vertrokken met de fiets naar huis.

 

Zondag stond dan enkel nog de zwemloop op het programma. De planning was vrij strak, we kwamen maar net op tijd aan voor de eerste reeks waar Adinda moest aantreden. Het was vrij hectisch en ze stond dus ook vrij zenuwachtig aan de start, wat merkbaar was aan haar wedstrijd. Toch hield ze zich kranig en heeft ze al bij al nog plezier gehad aan de wedstrijd en dat is uiteindelijk het enige dat telt. De volgende starter was Lena, die het erg goed deed (niet vergeten dat er een stage aan vooraf ging!) maar net niet op het podium geraakte. Kasper en Louis lukte het wel, elk in hun eigen categorie. Bas kwam iets na Louis uit het water maar die was ontketend en snelde de eerste zwemmer van zijn reeks al snel voorbij.

Ook Shannen kwam als tweede uit het zwembad gelopen maar wisselde veel sneller dan de eerste en liep zo de hele tijd aan de leiding. Spijtig voor haar waren er maar liefst 3 reeksen (dat lag vooral aan het zwembad met maar 4 baantjes) en de andere reeksen waren sterker bezet waardoor ze ook net naast het podium viel.

Ikzelf zat ook in een zwakkere reeks wat de mannen betreft, de 4 dames waren andere koek. De eerste lengtes ging ik aan 90%, en de andere mannen naast mij vielen al snel terug, maar een van de dames bleef datzelfde tempo behouden, en al snel moest ik inhouden en ze laten wegzwemmen. Ik kwam toch als 2e uit het water (3e zwemtijd bij de mannen over alle reeksen, toch niet slecht vind ik). In de wisselzone werd ik gecoached door mijn lieve dochter die me de juiste volgorde bij een zwemloopwissel toeriep (eerst schoenen aandoen en dan lopen) en zo vertrok ik voor nog 2,5km lopen. Voor mijn knieproblemen was mijn doelstelling om dit jaar 12/u te kunnen lopen maar nu was ik al gelukkig dat ik vlot kon blijven lopen zonder pijn. Al snel kwam een 2e loper me inhalen, het bleek ook een vrouw te zijn, ik was nog steeds 1e man! Zo vooraan lopen geeft toch wel een impuls, want ik heb zelfs nog 2 andere lopers gedubbeld, iets dat doorgaans met mij gebeurt. Er is me niemand meer voorbijgelopen, en ik ben uiteindelijk nog 11e geworden op 19 starters. Ongeveer in het midden, als ik op een kwarttriatlon zo kan eindigen zal ik zeker niet ongelukkig zijn.

 

6 Clabaut Adinda F TTG 0:02:07 0:04:43 00:06:50
4 Titley Lena F TTG 0:02:57 0:05:12 00:08:09
3 Schillebeeckx Kasper M TTG 0:04:25 0:07:24 00:11:49
2 Zehner Louis M TTG 0:06:21 0:11:03 00:17:24
5 Van Der Meer Sebastiaan M TTG 0:06:35 0:12:08 00:18:43
3 Deferme Shannen F TTG 0:08:56 0:11:40 00:20:36
11 Clabaut Didier M TTG 0:07:29 0:13:23 00:20:52

Kortom, een pracht van een verlengd weekend en zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar weer richting ardennen?

Start typing and press Enter to search