6/11/2010 – Winterduatlon Asse

 In Forum

Winterduatlons waren ooit mijn opstapje naar triatlon, dus probeer ik er elk jaar toch minstens eentje mee te pikken. En omdat mijn broer wilde meedoen in Asse heb ik mij daar ook maar ingeschreven. Spijtig genoeg moest hij op het laatste nippertje afzeggen zodat ik het zonder mijn favoriete sparring-partner moest stellen.

 

Ik was niet de enige TTG-er aan de start, Manu was er ook met wat vrienden.

 

Bij de start ging het eigenlijk al direkt wat te snel voor mij, maar iedereen moet dat gevonden hebben in het groepje achteraan waar ik bij liep, want na een paar honderd meter ging het al wat trager en dat tempo ging me beter af. Het loopparcours had veel weg van een veldloop, want er zaten twee stukken in over een slijkerig en glibberig veldwegje. Op een moment werd het zelfs zo zompig dat je met de hele voet in de modder zakte, sommigen moesten hierin dan ook op zoek naar hun schoen.

 

Na twee rondes van 2,5km lopen mocht ik dan de fiets op, geen tijd om te herstellen want het ging direkt bergop en het laatste stuk was dan nog nauwelijks berijdbaar door de modder. Maar ik ging goed door en kon de ene na de andere inhalen, alles liep super tot ik in een afdaling twee keer tegen de grond smakte en de veer gebroken was. Er kwamen ook stevige krampen opzetten in de kuiten, dus hield ik me rustig voor de rest van het fietsgedeelte. Op het asfalt en kasseistroken kon ik nog wel doorgaan, maar in het veld begon ik erg voorzichtig te rijden. Het voordeel was dat ik maar op twee plaatsen in elke ronde even in het rood moest gaan maar dat ik verder toch wel vrij rustig kon fietsen.

Na 20km kon ik dan ook relatief fris weer gaan lopen.

 

Dat lopen ging eigenlijk beter dan in het begin, op die rotte stukken door het veld na. Ik kon nog iemand inhalen en had een tweede in het vizier maar die had mij ook gezien dus dat is niet meer gelukt. Naar mijn gevoel liep ik zelfs sneller, maar mijn objectieve polshorloge spreekt dat tegen, het enige dat sneller ging was mijn rikketik.

 

Een loodzware wedstrijd, en dat maakt dat iemand als ik die het van de kracht moet hebben ipv snelheid eens niet als laatste aankomt, da's eens iets anders op een duatlon. Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Start typing and press Enter to search