Winterduatlon Lichtaart

 In Forum

Nadat de wedstrijd in Asse zo goed was meegevallen had ik nog wel zin in een uurtje of twee koersen. En toen ik deze dan tegenkwam op 3athlon.be heb ik me meteen ingeschreven.

Mentaal had ik me weer eens een vrij vlak parcours voorgesteld, misschien eens een kempense duin op en af maar verder zo plat als een biljarttafel. Maar dat was fout gedacht, want de organisatie liet ons zelfs bij het lopen enkele klimmetjes afwerken.

Maar al bij al was het een heel mooi parcours, en ik neem me voor om daar af en toe ook eens een toertocht mee te pikken en volgend jaar zeker weer mee te doen in Lichtaart. De organisatie was heel goed, al werd er hard op de eerlijkheid van de deelnemers gerekend en daar werd misbruik van gemaakt. Het pikt toch een beetje als iemand die je bij het fietsen inhaalt en niet meer terugziet tot de finish daar met een brede glimlach naar het podium stapt en bloemen in ontvangst neemt. Enfin, mijn podiumplaats heeft ze niet afgepakt, maar eerlijk is anders.

Het fietsparcours was op zich niet zo zwaar als in Asse, maar daar had je hier en daar een asfaltstrook of een lange afdaling. In Lichtaart is je geen seconde recuperatie gegund, want de afdalingen zijn zo verraderlijk dat ze bijna even vermoeiend zijn als de klim.

De tweede loopproef begon erg slecht voor mij, mijn voeten deden enorm veel pijn. Dat is gebeterd, maar het bleef wel doorbijten want ik was op van het fietsen. ‘k heb deze keer ook mijn “snelle Eddy”-bril afgezet bij de fotografen, misschien durf ik deze wel eens online te delen. Tja, ik zou niet willen dat mensen naar de wedstrijden komen kijken alleen om met mijn bril te kunnen lachen he. 🙂

Ik denk dat Jim Thijs gewonnen is, hij had al 30km gekoerst vlak voor de duatlon, en vlak erna ging hij nog een loopcross van 12km meedoen. Die combi is toch voor de liefhebbers hoor, ik was al blij met mijn bescheiden aankomst, en natuurlijk doet die Blonde Leffe dubbel deugd omdat ik hem toch wel verdiend heb.

Start typing and press Enter to search