Triatlon Oostende

 In Forum

Wat mijn derde wedstrijd van 2008 had moeten zijn, was door omstandigheden de eerste. Ik ga geen klaagzang beginnen, het is sportief gewoon een slecht begin geweest, er zijn nog 8 maanden om het goed te maken.

 

De vrouw en kindjes waren er dit jaar ook weer bij, die hebben het strand geplunderd van alles dat op een schelpje lijkt, ik denk dat mijn wagen het gewicht nog net aankon, maar volgend jaar toch maar een aanhangwagentje meenemen.

 

(image) Voor de start in het zwembad, waar elke 30 seconden iemand vertrok, stonden ik en Dimitri ons nog op voorhand te excuseren voor wat een slechte prestatie moest worden. Maar ik wist wel beter, we hebben nog niet samen gefietst maar wel al samen gezwommen en ik weet hoe traag ik loop, zijn richttijd lag dan ook een halfuur onder die van mij. Ik vertrok 2 minuten na Dimitri, dat betekent dat er nog 3 mensen tussen ons zwommen. Ik vertrok eigenlijk te snel, en voor ik 50m had gezwommen had ik een ferme slok zout water binnen… nefast voor de sportvreugde! Ik zag dat ik het mooie meisje voor mij aan het inhalen was, en dus was er geen sprake van vertragen. Maar kom het ging toch wel vlot en ik kon mijn tempo toch vrij goed aanhouden, al was het op het laatst wel concentreren op de techniek geblazen.

 

De wissel ging vlotter dan vorig jaar, maar weer haalde ik het in mijn hoofd om het fietstruitje aan te doen over mijn nat lijf. Als ik volgend jaar deze blog nog eens zou lezen: NIET DOEN!!! Dat ding verfrommelt ter hoogte van de borstkas en het is een gevecht om dat deftig aan te doen. Ik twijfelde nog even over mijn regenvestje maar besloot het toch maar aan te doen, en maar goed ook, want eens ik vertrokken was met de fiets begon het te gieten. Er is op het fietsparcours een plaats waar je de tramsporen kruist, en ik had het vlaggen, dranghekken voor mijn neus en wachten tot de tram voorbij reed. 't scheelt hem 20 seconden maar het breekt je ritme en terug op tempo komen doet ook pijn. Iets verder zag ik Dimitri aan de overkant, vrolijk peddelend wind af. Het stuk wind op was vechten met zo'n windzeil rond je lijf, maar liever dat dan morgen ziek vallen.(image)

 

Ik fiets momenteel niet erg goed, ik heb geen versnelling in de benen en snelheid al helemaal niet. Ik werd in het stuk wind af gewoon uit het wiel gereden, ik kon niet sneller dan 35/u. De groepjes waar ik bij probeerde aan te sluiten reden wind op al zo snel, en dat was al te veel voor mij. Enfin, een groot verschil tov vorig jaar toen ik pas terug was uit Mallorca en zelfs de rit naar Geraardsbergen had gedaan. Nu heb ik ocharme 300km op de teller sinds januari.

 

Het lopen viel mee, in het begin wat pijn aan de linkervoet, op het eind aan mijn scheenbeen, maar niets dat ik al niet gevoeld had. Wel vernederend was die kerel die enkele keren door de knieën zakte en maar bleef zeggen dat zijn knieën kapot waren. Ik kan zelfs geen kreupele volgen! (image)

 

Volgend jaar wil ik graag opnieuw mee naar Mallorca, en deze wedstrijd staat dan zeker weer op het programma voor de revanche. Wanneer ik mijn tijd en die van Dimitri ken zal ik ze in een reaktie bijschrijven, en er komen zeker nog foto's in het fotoalbum.

Start typing and press Enter to search