17 augustus – Gileppe Trophy

 In Forum

Wat een parcours!!! Ik had me vergist met de Gilette Trophy en dacht dat het dus om een volledig vlak parcours zou gaan. (image)

 

De Gileppe Trophy is een kwart triatlon met toch wat afwijkende afstanden (1050m/35km/10km). Zwemmen gebeurt naast de stuwdam, het fietsen brengt je tot bijna boven aan de Baraque de Fraiture en dan terug, en het lopen bestaat uit twee keer op en af lopen op een wegje naast het meer.

Omdat ik niet op de hoogte was van die afstanden viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik had een tijd van 21min, wauw! Alice zat aan de kant en zei dat ze geen adem meer kreeg en had moeten stoppen, en terloops: Kristel was een minuutje of twee voor mij uit het water gekomen. Huh? Ik had gehoopt het moment dat ook Kristel niet meer te volgen was nog wat uit te stellen.

 

Bij het fietsen konden we zeker in het begin op weinig recuperatie rekenen, direct omhoog. Gelukkig was er dan die leuke afdaling naast de dam waar ik eens lekker snel kan gaan, tegen 70/u naar beneden vallen, zalig! De hellingen daarentegen… Het was bij momenten kruipen om mijn kilotjes naar boven te krijgen, zeker op de lange klimmen. Om het af te maken mochten we vlak voor de wissel nog eens die leuke afdaling doen, maar ik wist nu dat daar een helse klim op volgde en zo erg genoot ik niet meer.

 

Dan samen met Kristel het lopen aangevat, maar dan toch mijn eigen ritme gezocht want het was nog ver. Alles ging vlot, wel even een sanitaire stop gemaakt maar verder in 1 ruk uitgelopen. Op het laatste keerpunt zag ik iemand voor me lopen en ik ben versneld om hem in te lopen. Dat lukte en in alle euforie besloot ik ook op de kerel daarvoor te gaan jagen. Vlak voor de dam stak ik hem voorbij, wat een taktische blunder bleek. Aan het begin van de dam had ik nog 20m voorsprong, maar ik hoorde de mensen naast het parcours alsmaar harder roepen en toen ik omkeek zag ik hem ineens vlakbij. Versnellen!! We zijn beginnen spurten alsof het om de eerste plaatsen ging, en ik was nog nipt voor hem gebleven had de meet 10m vroeger gelegen. Enfin, een ramp is het niet, en de toeschouwers hebben dan toch nog een klein spannend moment beleefd.

 

Aangezien ik een zwakke loper ben (en dat is dan nog zwak uitgedrukt) hangt mijn algemeen gevoel toch grotendeels hiervan af. En alhoewel ik eigenlijk slechter gezwommen heb dan vorige jaren (op 1500m had ik rond de 30min gezeten!) ben ik toch wel blij dat ik na zo'n zware fietsmarteling nog vlot heb kunnen lopen en ik denk dat ik onder het uur ben gebleven (al moet ik dat wel nog eens officieel bevestigd zien). De vorige jaren verloor ik de tijd die ik won bij het zwemmen omdat ik 20km nodig had om terug bij positieven te komen, dan liever wat trager zwemmen en geen sterretjes en zwarte plekjes voor mijn ogen hebben.

 

Onder het uur lopen was één doel, onder de 2u30 finishen was een ander en het zal moeilijk worden maar in Mechelen ga ik het toch eens proberen, hopelijk vind ik een goed peletonnetje bij het fietsen.

Start typing and press Enter to search