Blessureleed, nu ook bij amateurs

 In Forum

Vorig jaar rond deze tijd voelde ik bij het stretchen van de schouder een hevige steek rechts, even maar, daarna niets meer. Tot de dag erna, want sindsdien kreeg ik na een tijdje zwemmen last als ik mijn rechterarm uit het water tilde, de rugslag was ook pijnlijk. De pijn zelf viel mee als ik niet te intens trainde, maar er was duidelijk iets mis.

 

Op advies van de dokter liet ik dan een röntgen-fotoshoot doen en werd met een echografietoestel ook gezocht naar sporen van een scheurtje in spier of iets anders dat de pijn zou kunnen verklaren. Zonder resultaat en dus was het advies om de schouder niet te hard te belasten en hem wat te laten rusten.

 

Maar ondanks dat ik het rustig aan deed bleef de schouder steeds pijnlijker worden en werd ik de pijn zelfs gewaar bij het fietsen en toen zelfs slapen op mijn rechterzij niet meer kon ging ik terug naar de dokter. Die stuurde me naar een andere specialist door, en die liet me opnieuw fotograferen, elektrocuteren (iets met lange naalden om het zenuwstelsel te testen) en echografieën.

Bij dat laatste werd nu een klein vlekje opgemerkt onder het schouderblad ter hoogte van wat een soort meniscus van de schouder moet zijn (dokters moeten echt hard hun best doen om begrijpbare taal te spreken met mij). Dat vlekje zou een ciste kunnen zijn, ontstaan door een scheurtje of andere beschadiging. In elk geval heb ik veel minder bewegingsvrijheid in mijn rechterschouder dan in de linker en dat geeft typisch zulke problemen blijkbaar. Een magnetische scan van die plaats bevestigt het vermoeden van die ciste, en 23 januari moet ik ervoor onder het mes.

 

Als het meevalt blijft het bij het draineren van vocht, maar als die fameuze meniscus ook weer gerepareerd moet worden moet die schouder 3 weken vastgezet worden in een soort robocop-houding. 3 weken niet trainen!

Start typing and press Enter to search