Neerpelt 226 en 113

 In Forum

Zondag was het zover , ik ging mijn eerste halve (1.9/90/21) doen en de verwachtingen waren hoog gespannen. De conditie zit goed, het parcours is verkend, het weer zit mee, de supporters zijn op post, en wa weet ik nog allemaal. Blijkbaar was ik niet de enige zot die naar het verre Limburg was afgezakt. Ook van de partij waren Karina, Tom, Johan en ex-ttg’er Manu. Bij de volledige deed uberzot Erik mee. RESPECT. Sorry dat ik zo ben voorbijgevlamd bij het fietsen…

 Het zwemmen ging zeer vlot, ik zat in de eerste wave na de elite en ik kwam als 6e uit het water. Het had de dag voordien goed geregend dus het water was helder waardoor ik mij toch wat meer op mijn gemak voelde als anders. In het opgaan heb ik goed in ene zijn voeten kunnen zwemmen en daarna ben ik alleen aan de kant gaan zwemmen om minder tegenstroming te krijgen Tijd 0:28:29 goed voor een 24e tijd.

Allé ikke content op mijne fiets. Direct wat vrouwen en mannen van de volledige ingehaald. In de 2e ronde twee man die voor mij uit het water waren gekomen los eraf gefietst om daarna terecht te komen in het grote niets. Ik heb daar 1u30 alleen gereden zonder mikpunt, zonder zelf een referee te zien. Moest ik de dag voordien niet het parcours hebben verkend, ik zou gedacht hebben dat ik mijn weg kwijt was. Ik dacht dat ik goed bezig was dus ben ik maar blijven gaan met als resultaat 2:28:24 of de 24e fietstijd.

Bij het binnenkomen van de 2e wissel was mijn euforie al wat getemperd want ik was precies al wat beginnen afzien tijdens het fietsen. Rond km 80 begon ik toch wat vermoeidheid te voelen en dat zag er toch niet goed uit met nog 21km lopen voor de boeg. Ik dacht: we zullen wel zien, eens ik begin te lopen kom ik wel in mijn ritme. Ja tarara, mijn vermoeden was juist. Na 2 km aan een deftig tempo ben ik moeten vertragen, en dan den ene na den anderen moeten laten gaan. Niet goed voor de moral. Ik begon dan last te krijgen aan spieren waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Soit de loopproef volledig de mist in. Tijd 1:36:00 (inclusief plaspauze, drinkpauze met elleboog aan de toog, klapke gedaan met mevrouw die bekers aangeeft etc), teleurstellende 52e tijd.

 Eindresultaat 4:35:15  28e in de algemene klassering. Ik ben fier op 2/3 van mijn wedstrijd. Over mijn prestatie in het lopen ben ik serieus teleurgesteld. Ik dacht dat ik beter kon. Maar kom, we trekken hier ons conclusies uit en nemen dit mee naar de volgende wedstrijd. Punt aan de lijn.

 Een megadikke proficiat aan Erik (ik weet niet of hij de finish haalde). Moest ik nog de kracht hebben overgehad ik had u een ronde op mijne rug gedragen… Ook chapeau aan Tom, Johan en Karina. Super gedaan mannen en jullie zagen er goed uit in het clubpak.

Bye en tot in Eupen voor het clubkampioenschap.

Nicolas

 

Start typing and press Enter to search