den halve van Damme Brugge)

 In Forum

We zitten ongeveer middenin het seizoen en vandaag had ik mijne 3e halve van de 5 op het programma. Gerardmer blijft natuurlijk mijn ultieme doel maar na al de klimtoestanden in La Roche en Butgenbach was het eens tijd voor een vlakke triatlon… Voor de verandering gingen we eens scheuren langs het kanaal.

’s Morgens om 5u opgestaan. De goesting was er nog niet echt, tot ik in de wisselzone toekwam (zo gaat het meestal) en dan was de focus er plots wel. Let the games begin.

De zwemproef was één rechte lijn van 2 km. Gemakkelijker om u te oriënteren als rond boeien, zou je denken. Toch vind ik het nog altijd moeilijk om in een rechte lijn te zwemmen, ook gewoon een paar voeten volgen lukt niet best. Soit ik heb ni zot gedaan en mij ni opgeblazen. 2km zwemmen in 32min incl aanloopstrook van 200m en wissel.

Bij het fietsen ben ik er direct ingevlogen, mega verzet, direct in aero positie en als een raket ervandoor. Tsjakaaa!!De inhaalrace was begonnen. Het had wel iets speciaal om zo te fietsen langs de vaart met die hoge boomrijen. Ni da ik echt de tijd heb genomen om te sightseen en rustig te picknicken aan de oever maar toch de decor mocht er zijn. Alleen de zon was ni van de partij. Stortbuien en rukwinden des te meer. De stukken wind tegen waren toch serieus afzien. Maar ik had twee goede compagnons gevonden, en die heb ik veel voorop laten rijden (voor alle duidelijk met 10m tussen maar toch helpt het om een mikpunt te hebben). Ik verplicht mij ben hen te blijven met de gedachte dat ik ze er sebiet wel zou aflopen. 1 van de 2 heeft niet eens zolang gewacht wegens platte band,ocharme, ik heb mijn bus pit stop gegeven. Van hem was ik al af. Tot aan de 2e wissel had ik geen flauw idee hoeveelste ik was. Daar mogen die refs toch eens iets aan doen… 93km fietsen in 2u20

Dan beginnen lopen: nu wordt mij gemeld door een random guy dat mijne overgebleven compagnon en ik respectievelijk 3e en 4e zijn. Mijn pa bevestigt dat bericht. Ik ruik bloed en vooral een podium. Toch neem ik nog de tijd om een sanitaire stop te doen. Na 3km heb ik hem te pakken, die ging ik niet meer terugzien. Ik loop nu in 3e positie en kijk naar mijne garmin en die geeft 16.5km/u aan. Okee dan er zit nog jus in mijn benen. Plots zie ik de 2e aan de overkant van de vaart lopen en diene zag er echt ni goed uit (achteraf zei hij in zijn interview dat hij darmproblemen had). Mij een zorg, ik laat die gewoon ter plaatse en ga verder op mijn elan. Ik zie den 1e in de verte lopen, plaats nog een ultieme versnelling maar zie op een dikke km van het einde dat het geen zin meer heeft. Dus besluit ik van gewoon binnen te lopen en te genieten van deze mooie 2e plek. 18km lopen in 1:10.

Besluit: Eindtijd 4u03 (officiele uitslag te bekijken op www.triatlondamme.be). Ik ben tevreden met deze 2e plaats maar besef dat ik deze winter echt wel deftig zal moeten leren zwemmen. Mijn achterstand is gewoon te groot na het zwemmen. Ik zou echt graag onder de 4u willen duiken.

Deze wedstrijd is zeker een aanrader: mooi decor, goede bevoorrading, goede asfalt ideaal om snelle tijden neer te zetten. Voor achteraf veel eetgelegenheid in Damme-centrum.

Zonder de luide aanmoedigingen van Mieke, ouders en schoonouders zou ik zeker niet zo snel zijn…

Start typing and press Enter to search