Tribe Triatlon Sportkamp

 In Geen categorie

De tweede editie van het TRIBE sportkamp begon op 17/08. Vorig jaar waren we klein gestart. Dit jaar mochten we 20 kinderen verwelkomen op de Atletiekpiste van Vilvoorde, de uitvalbasis voor ons kamp. Elke dag opnieuw stond er lopen, zwemmen en fietsen op het programma. Alle trainingen stonden in dienst tot het ervaren van triatlon als een toffe sport vol variatie!

Dag 1

Iedereen werd verwacht om 9u om te starten met het eerste onderdeel van de dag. We begonnen de dag met kennismakingsspelletjes, zodat iedereen elkaar beter leerde kennen. Daarna was het tijd voor een 10uurtje (bananen), en de dagelijkse wandeling naar het zwembad. We eerste zwemtraining bestond uit een uithoudingstraining, die pas gestart werd na een intensieve droogopwarming van Dennis. De kinderen vlogen er direct in, om 1u30 later moe maar voldaan terug te stappen naar de atletiekpiste. Tijdens de middag was er elke dag een ruime middagpauze voorzien. Naast veel sporten, is af en toe eens rusten ook belangrijk! Nu ja, rusten is niet voor iedereen gegeven.. voetbal daarentegen.

Na de middag was het tijd voor de eerste fietstraining. Dennis nam de grootsten en snelsten mee, Yasmine ging met de ‘kleintjes’ op stap.
De fietstraining duurde ongeveer 1u30. Er werd op eigen niveau gewerkt, zodat iedereen op eigen tempo kon trainen. Daarna was het tijd voor een 4uurtje. Als afsluiter van dag 1 hebben we ‘Tussen 2/4 vuren’ gespeeld.

 

Dag 2

Na hopelijk een goede nachtrust was het weer eens tijd om er in te vliegen. Dag 2 werd gestart met een duurloopje. Op een rustig tempo, constant blijven lopen. Tijdens het lopen hebben we geprofiteerd van de mooie paden en wegjes in het park De Drie Fonteinen. Hupla, nu een 10uurtje en weer eens naar het zwembad. Na een intensieve opwarming, was het tijd voor een meer technische training. Om de training wat op te fleuren werd er voor de groten een individuele wedstrijd dobbelgooien voorzien. Elk oog van 2 dobbelstenen stond voor een oefening. Bij de kleinsten werd er ook met dobbelstenen gegooid, maar in groep. Hier stonden de ogen van de dobbelstenen gelijk aan het aantal lengtes van een oefening.

Na de zwemtraining: vlug terug wandelen naar de atletiekpiste en genieten van de middagpauze, want na de middag stond er een heuveltraining op het programma. Arne ging op stap met Tim Van hamme voor een tocht van 75km. Groep Yasmine ging in het park en daarbuiten leuke offroad wegjes opzoeken en hun wat leren over MTB techniek. Groep Dennis ging Grimbergen verkennen, met als kern van de training de Potaarde berg. Hier werd er in groepjes (naargelang niveau) lekker gevlamd bergop en bergaf. Net voor het terugkeren naar Vilvoorde bleek ikzelf met een lekke band te zitten. Met een positieve ingesteldheid begon ik de band te vervangen. Ik dacht aan de leerrijke les voor de kinderen rond het vervangen van een band. Tot doodleuk band twee er ook platter en platter werd. De boosdoener was uiteraard mijn buitenband. Nog een nieuwe binnenband steken had geen zin, lopen dan maar. Met een klein beetje vertraging, geland op de atletiekpiste om een 4uurtje te verorberen en daarna een wedstrijdje Honkbal te spelen.2015-08-18 14.35.27

Dag 3

Dag 3 werd gestart met een intensieve estafette training. Na 10min opwarmen werden er 2 teams gevormd. De eerste estafette was direct een halve rond op de atletiekpiste en dit 2x per kind! De volgende estafettes waren korter met springen, kruipen, skippings, dribbelen en touwtjes springen in verwerkt. De zwemtraining had als doel de open water technieken te verbeteren. Geen banen in het zwembad, alleen twee boeien. De open water startjes werden geoefend en er werd geprobeerd op een zo snel mogelijke manier te zwemmen rond een boei.

Na de middag was het weer tijd om te fietsen. Dit keer mochten de kinderen hun loopschoenen meenemen op de fiets. Het was immers tijd voor een koppeltraining. De wissels werden aangeleerd en geoefend. Moe maar voldaan werd er in groep terug gekeerd naar de atletiekpiste om te eindigen met een bosspel. Stratego in het park!2015-08-19 15.29.05

Dag 4

2015-08-20 09.08.16

We waren ondertussen al donderdag. We gingen eens niet in Vilvoorde blijven. Om 9u stond iedereen klaar om naar Hofstade te rijden. Groep Yasmine nam de kortste weg. Groep Dennis deed er nog een extra lusje bij zodat iedereen om 10u ter plaatse was. Na het uitladen van het materiaal maakte wij ons allemaal klaar om te zwemmen in het meer. De temperatuur viel al bij al nog mee, al was niet iedereen daar mee akkoord. Na 30-40min te hebben gezwommen was het tijd om eten.

DCIM100GOPROGOPR3496.

Na het eten waren de kinderen vrij. Er lag een water-springkasteel aan het strand dus iedereen was druk aan het spelen. Wij? lekker aan het zonnen en rusten. Na de pauze was het tijd voor een ludieke strand-looptraining. Eerste eventjes opwarmen en daarna reactiespelen in het zand. Verschillende duiken in het zand later, eventjes afspoelen en afsluiten op het strand met aqua-honkbal. Alweer was team Dennis te sterk.

Tijdens het terugrijden naar Vilvoorde hebben we nog een stop gemaakt op de outdoor-wielerpiste in Elewijt. Iedereen mocht 20min toertjes draaien. Zowel de grootsten als de kleinsten waren niet van de piste te krijgen, tenzij met een 4uurtje. Na het 4uurtje op het gemak terug naar Vilvoorde om toe te komen rond 16u45.

Dag 5

De vermoeidheid bij velen was duidelijk te merken. Iedereen was aanwezig op 9u, maar de één al wat beter wakker dan de andere. Om iedereen wakker te schudden hebben we maar eens zot gedaan tijdens de opwarming. Het kat-en-muisspel gecombineerd met vlaggenstok is altijd een succes. Velen zagen groep van de glijpartijen tussen de benen of het uitglijden tijdens de cirkelloop. Daarna was het tijd voor meer serieuzer werk. De trappen en heuveltjes van De Drie Fonteinen zijn legendarisch voor de kuiten.

Met pijnlijke kuiten was het tijd om te stappen naar het zwembad. De laatste zwemtraining was een estafette training. Ipv simpel punten te geven had ik iets anders in petto. Tijdens de opwarming ben ik van elk 1 schoen gaan halen en deze laten drijven op een plank in het klein bad. 1 schoen = 1 punt. De aflossingen zijn altijd een succes. 2015-08-21 11.19.33

Na de middagpauze was het tijd voor de laatste fietstraining. Yasmine ging voor de verandering eens op stap met de grootsten, ik met de kleinsten. Tijdens de tocht was er tijd voor techniekoefeningen. Onderweg leuke baantjes opgezocht en genoten van kasseien. Al vond de fiets van Casper dit precies niet zo leuk = gevolg derailleur in het wil en gedaan met fietsen. Kort even Mia bellen en te voet naar het Prinsenbos. Depanneren met een andere fiets zodat Casper verder kon fietsen (met dank aan de MTB van Yasmine). In rechte lijn naar de atletiekpiste voor het laatste 4uurtje.

Wegens de warme temperaturen geen bosspel, maar een waterspel. Sorry mama’s en papa’s, maar dit fantastisch spel was de perfecte afsluiter van deze fantastische week.

Op naar volgend jaar!

Dennis en Yasmine

PS/ Extra foto’s volgen nog.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search