Tricolore Hugo over l’Eau d’Heure

 In Geen categorie

Eindelijk eens triatlonweer ! Een blauwe hemel en een lekker zonnetje is heel wat beter dan de winderige en relatief natte wedstrijd over de halve afstand in Leuven vorige week. Vandaag staat het Belgisch kampioenschap over de olympische (kwart) afstand op het programma aan “Les Lacs de l’Eau d’Heure” in de provincie Namen. Voor mij toch een speciale wedstrijd: omdat ik vorig jaar de titel behaalde in mijn age-group zal de concurrentie toch in eerste intantie naar mij kijken. En die concurrentie is er wel: de inschrijvingslijst toont een 35-tal leeftijdsgenoten tussen de 500 deelnemers. De usual suspects zijn allemaal present: het wordt geen cadeau. Over inschrijvingen gesproken: slechts 4 Tribers aan de start in deze reeks: Dennis, Kim, Serge en ondergetekende. Weinig vind ik, maar de Tribe-deelnames aan de 1/8 triatlon eerder op de dag maken een en ander goed.

De dag begon niet al te goed: als iets te laat thuis vertrokken en dan door een omleiding nog eens gigantisch omgereden, zodat er onvoldoende tijd overbleef voor een parcoursverkenning. Ik zat er dan nog mee dat ik de fiets van zoon Tim in de wagen mee had en ik weet dat dat niet in dank afgenomen zou worden. Toch wat zenuwen dus. Even losrijden, fiets en loopschoenen klaarzetten en hop naar de zwemstart 1,5km verderop. Even kennismaken met het water dat verrassend koud was, maar ja, zo’n meer warmt niet met op met een paar dagen mooi weer.

11337037_664972126970159_6448149355745530246_oAan de startlijn post gevat en – toeval of niet – ik lag naast Tom Crebbin, de Australier waar ik het op het BK 1/8 vorig jaar maar erg nipt van haalde. Hij stak zijn voet boven het water, wees ernaar en zei “I’m injured and won’t run”. Spijtig voor hem. Het zwemmen verliep erg vlot ondanks de naar schatting 500 deelnemers niet al te veel meppen gekregen. Slechts een foutje: ik had me georienteerd op de aankomstboog na het lopen ipv de blauwe matten van de wisselzone. In de wisselzone was er voldoende afstand te overbruggen naar de fiets, geen probleem met de wetsuit dus. Ik wist niet zeker of ik de speaker juist had verstaan, maar ik dacht dat hij zei dat ik 2de positie in mijn categorie zat. Dan wordt het jagen op Jan Van De Poel, alias “Jan Zonder Vrees”. Op de fiets had ik het gezelschap van Tom Crebbin. Nu al in zijn gezelschap te zijn was een goed teken, want hij is de betere zwemmer (en fietser). De eerste ronde verliep vlot met toch verschillende klimmen tot 10%. Dan valt de schifting al gauw, maar ik moest er niet af tussen al het jonge geweld. In de 2de ronde was onze groep aangezwollen tot een 10-tal man en op “le petit Poggio” viel de groep in twee zodat we met 3, later 4, het parcours van 42km hebben uitgereden. Samen met Tom binnengereden. Geen Jan te zien, wat niet zo verwonderlijk is: dit lijkt me meer zijn parcours dan het mijne. Al een goed teken dat we niet het gezelschap kregen van Kurt Jurgens, want dan zou het een zwaar loopnummer worden.

Na een vlotte wissel aan de 10km lopen begonnen, op zoek naar Jan. Het loopparcours leent zich uitstekend om te zien waar de concurrentie zit, daar het 2x heen en weer loopt over een glooiend pad. Maar tot mijn verbazing geen Jan te zien tot aan na het keerpunt, maw is zat voor. Dan is het afwachten waar we Kurt tegenkomen. Ik bleek ook op hem een dikke 2km voor de liggen: dit moet lukken ! Dus geen risiko’s nemen, maar wel doorlopen, want ALLE concurrentie ken je nooit !

Hugo1Maar ’t is gelukt: mijn titel bij de 50+-ers is verlengd. De opbrengst van een BK was nooit zo groot: medaille, beker, bloemen, envelopke en 3 zoenen van de lokale schone 🙂 En dit is ook het enige BK op het programma voor 2015: de andere BK’s zijn slecht getimed tov mijn hoofddoel voor dit jaar: Ironman Vichy.

Bij het inkijken van de uitslag: 56ste overall en op de 3 deeldisciplines de sterkste tijd neergezet tov mijn directe belagers. 6 minuten op de nummer 2. Conditie check. Trainingen verlengen nu en blessurevrij blijven tot Vichy.

Dank aan de supporters inclusief de deelnemers van de wedstrijd ’s ochtends, de Vansteenwinkelconnectie en Mia uiteraard.

Hugo

11110214_665135486953823_645877465233311460_o11013291_665106000290105_2632864878742668895_o

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search