BAIK X Duatlon

 In Nieuws, Wedstrijden
20150308_135847_resized_1

Nicolas Auverdin in actie!

Vandaag vond de 1e editie van de Baik X duatlon (4k run, 20k mtb, 2k run) plaats in Nossegem. Deze wedstrijd stond met stip aangeduid in mijn agenda, het was een super oportuniteit om onze sponsor Baik in de kijker te plaatsen. Het was dan ook nog eens schitterend weer en de opkomst, met 90 solos en een 10tal duos, was een meevaller. Ook veel volk van Tribe gezien tijdens de wedstrijd en ook langs de kant. Aan de start hadden PJ, Lieven, Maarten, Yves en Dennis achter mij post gevat op de 2e rij. Zij spoorde mij net voor de start aan om alles te geven.

De wedstrijd zelf is eigenlijk zeer goed verlopen van begin tot einde. Meteen een goed ritme gevonden, in het spoor van een jonge Spo atleet, 1e km aan 3’06, 2e aan 3’12, 3e begon hij te vertragen. We hadden al een mooie kloof geslagen. Ik kwam effe langs hem lopen en hoorde aan zijn ademhaling dat hij wat over zijn toeren was gegaan. Het signaal was voor mij gegeven om er in mijn eentje vandoor te gaan.

Ik kom alleen in de wissel toe en na een snelle wissel vlieg ik er direct met de beuk in. Na enkele minuten zie ik die jonge snaak niet meer in de verte achter me. Ik besluit goed tempo verder te rijden, maar natuurlijk reserve te houden voor de laatste loopsprint. Na een poos merk ik een groep van een 5tal atleten die de achtervolging op mij hebben ingezet, op verschillende punten op het parcours heb ik een overzicht over hoe groot mijn voorsprong nog is. Op het einde van de laatste fietsronde zie ik een tweetal op mij naderen. Door de vermoeidheid begon ik wat foutjes te maken in de technische gedeelte. Ik ben geen super stuurvaardige mtb’er dus ik moet dat compenseren met kracht op de rechte stukken, maar ja het is 2 tegen 1 dus ik moet er geen tekening bij maken.

Ik kom uiteindelijk als 3e aan in de wissel, want die 2 gasten hadden mij in het technische gedeelte toch wat rijles gegeven. Ik moest effe wat terrein prijsgeven en rekende vanaf nu op mijn loopbenen. Ik wissel heel vlot en heb dat koppel juist bij het verlaten van de wisselzone al meteen beet. 2km te gaan en die mannen moeten direct passen. Ik steek mijn turbo nog effe in gang op die kleine knik na 1km en loop dan vlot binnen en pak zo al bij al gemakkelijk de overwinning. Superblij!

Deze wedstrijd was een zeer geslaagde eerste editie, met een tof, gevarieerd parcours. De sfeer zat er goed in met talrijke supporters en vele passages aan de start. De atleten werden goed in de watten gelegd met een goody bag met toffe spullen en mooie prijzen voor de winnaars.
Kortom het was een zeer geslaagde namiddag daar in Nossegem.

Groeten
Nico

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search