De TRIBE stam op het BK ploegentriatlon

 In Nieuws, Wedstrijden

20556_Indian_Chief_SmurfOp vrijdag 1 mei stond naar jaarlijkse gewoonte de ploegentriatlon in het vet ingevuld in de agenda van vele van onze stamleden. Samen genieten van sporten is trouwens de kracht van TRIBE en dat werd nogmaals bewezen tijdens de uitstap naar Izegem. Maar liefst 6 ploegen stonden op de startlijst, en uiteraard in een mooie verhouding van 3 dames en 3 heren teams, opnieuw een van de zaken die TRIBE uniek maakt. Het weer werkte een beetje mee, zodat de gevreesde duatlon (wegens te koude water of buitentemperatuur) uit bleef. De nieuwe locatie uitgezocht door de organisatie van het Izegemse Triatlonteam werkte dan weer iets minder mee. De beloofde 300 m tussen parking en plaats van het gebeuren bleek eerder 3 km te zijn. Het secretariaat was dan nog een stuk verder en het was een ware zoektocht om dat te vinden. De weg die verder diende genomen te worden deed meer denken aan een parcours voor een cross triatlon, maar uiteindelijk wist toch iedereen zich een baan te vinden in de wirwar van opgebroken wegen, atleten in wedstrijd en seingevers (die niet altijd met evenveel tact de mensen de juiste weg toonden).

Uiteindelijk aangekomen aan de inschrijvingen bleken onze TRIBE heren 2 toch nog een deelnemer te ontbreken om met het minimum aantal van 5 atleten van start te kunnen gaan. Toen die uiteindelijk ook de weg vond, moest er terug naar de auto gegaan worden om het materiaal te gaan halen …. Resultaat: te laat aan de start (opnieuw een kleine kilometer op blote voeten door opgebroken wegen om daar te geraken). De heren lieten het echter niet aan hun hart komen en wisten zich behoorlijk te amuseren tijdens het afzien. Iet of wat verwonderd dat ze toch het podium niet haalden hebben ze het zeer leuk gevonden. Om Serge te citeren: “Als ik een triatlon doe voel ik mij meestal vrij eenzaam (en bij de allerlaatste…) en voor een keer wat gezelschap hebben vond ik zeer aangenaam…” Tegelijk suggereerde hij ook een nieuw type training: “Naast de zwem-, loop- en fietstrainingen zou Mia wellicht voor ons een specifieke training moeten plannen om “op tijd te kunnen starten”” Pascal heeft hier al een oplossing op gevonden: “Met een klok onder de Cannondale party tent, wat training op de zwemstart voor mezelf en een specifieke TTT* training duiken we volgend jaar beneden de 1h 25min. ( TTT – Team Time Trial)

De dames ploegen hadden de timing iets beter in het oog gehouden, en konden op tijd aan de start komen, alhoewel dat team2 werd opgehouden door een ander team dat wel te laat kwam.

Zelf mocht ik in bij de dames 2 starten, het zwemmen zou een uitdaging worden, na mijn vorige open water ervaring in Mechelen vorig jaar, moest dit beter. Door de verwarde start was er geen tijd om even aan het koude water gewoon te worden, dan maar volgens de geplande formatie (geoefend tijdens de laatste zwembad training) gestart. Toch gaf het me niet steeds voldoende vertrouwen om niet in paniek te slagen en moest ik regelmatig overgaan op schoolslag en wat ondersteuning van de andere dames. Er is duidelijk nog veel werk aan de winkel voor ik ooit deftig in open water zal zwemmen. Daarna ging het over veel te ruwe beton, op de blote voeten naar de verste plaats in de wisselzone waar we onze fietsen terug vonden. Na een min of meer vlotte wissel konden we de fiets op. Blijkbaar had het zwemmen me toch wat meer uitgeput dan verwacht en moest ik af en toe in het rood gaan. Na een kat en muis spelletje met enkele teams wisten we toch met een mooie fietstijd binnen te rijden, met dank aan de zeer sterke Yasmine en Marica en in de laatste ronde een onverwachte stunt van Clarina. Het lopen werd voor mezelf het makkelijkste deel van de race. We maakten de klus af met het hele team en liepen, zoals gepland, samen over de eindstreep. Bedankt Yamsine, Clarina, Marica en Silke  voor deze leuke ervaring!

Na de iets mindere ervaring van het voorbije WE te Doornik voelde Sandra zich super na de wedstrijd met de TRIBE ladies 1. Ook de andere team leden hadden alleen maar lof over het super samenwerken binnen het team. Ook de heren 1 wisten de verschillen in niveaus tijdens het zwemmen, fietsen en lopen op te vangen en wisten met het hele team samen over de meet te lopen. Ook hier kon ik enkel maar tevreden reacties opvangen.

Onze T3 teams kwamen later aan de start en hier ging het wel om de tijd en de plaats, het beste van iedereen naar boven halen en met de beste lopers eindigen was bij hen de boodschap! Een gedetailleerd verslag laat ik over aan onze T3 team manager.

De volgende wedstrijden worden zeker ook super! Vooral als we met teamgenoten er naar toe kunnen gaan.

Mia

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search