Halve triatlon Leuven

 In Nieuws, Wedstrijden

Na de 2 sprintwedstrijden voor de T3 series was het eindelijk tijd voor het langere werk, de halve triatlon van Leuven.

De weersomstandigheden kondigden zich niet ideaal aan, af en toe wat lichte regen en vooral een stevige wind die het fietsen er niet makkelijker op zou maken.

Om 11u stipt knalde het startschot aan de plas van Rotselaar en samen met een 350-tal andere atleten dook ik het water in voor de zwemproef van 1900m. Na heel wat gewoel stoofden er me 2 atleten voorbij, helaas was hun turbo na 200m al uitgewerkt. Hierdoor miste ik de juiste boot en kon ik alleen aan een inhaalrace beginnen. Halverwege kwam ik als 25 à 30ste door om in de tweede ronde nog wat plaatsen op te schuiven en als 19de voet aan wal te zetten net voor Nico mijn ploegmakker bij Tribe.

leuvenSnel de Wetsuit uit, helm op, nummer om en weg richting Leuven voor een fietsproef van 90km. Het parcours bestond uit een aanloopstrook  en 4 plaatselijke rondes. Na 5km bij het nemen van een vluchtheuvel floepte mijn drinkbus met water uit z’n houder en moest ik verder zonder water met enkel nog een bus met gel. Pas na 30km bij het ingaan van de 2 ronde kwam ik aan de eerste bevoorrading en had ik terug water maar in de 3de ronde was het weer van dat. Met dank aan het geweldige wegdek in Leuven floepte de drinkbus met water er weer uit, opnieuw 20km zonder water.
Het fietsen zelf dan, de eerste 40km zelf was het zoeken naar het juiste ritme maar zoals wel vaker kom ik er in het tweede deel van de wedstrijd in cadans. Na 2u23 kwam ik de vijfde maal aan het Ladeuzeplein, de fietsproef zat er op, fiets gestald, loopschoenen aan en gaan met die banaan!

Naar de goede loopbenen was het niet zoeken, ik zat onmiddellijk in het goede ritme en de jacht om nog zo veel mogelijk atleten in te halen was ingezet! Het loopparours bestond uit 3 rondes van 7km met onder andere een passage langs het sportkot.  Aan een strak tempo en met een verwaarloosbaar verschil van 30sec tussen de eerste en laatste ronde stormde ik met een looptijd van 1u20 naar een vijftiende plaats.

Deze prestatie en zeker het lopen geven me het nodige vertrouwen richting de volgende doelen, Chtriman en Ironman Vichy!

Tot slot nog dank aan coach Mia, BAIk, Tribe en alle supporters, of om het met de woorden van Hugo te zeggen: “Komaan supporters!!!”

Stijn Roelens

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search