T3 series van start!

 In Nieuws, Wedstrijden

Doornik – 26/04/2015

De eerste wedstijd voor onze T3 teams  ging door in Doornik. We hadden 4 dames  en 5 heren aan de start van wat  als een druilerige dag werd voorspelt. Het hele T3 gebeuren was indrukwekkend want er ware fotosessies en het ging er allemaal wat anders aan toe dan op gewone triatlonwedstrijden.

Onze dames Joni, Sandra, Kim en Kristel vertrokken met een waterzonnetje  maar eens ze uit het water waren gingen de hemelsluizen open. Ze deden het behoorlijk naar hun niveau. Sandra had het lastig omwille van de furieuze start. Zij haalde nooit haar normale niveau in het zwemmen en was dan ook aangewezen om de rest van de wedstrijd rustig alleen uit te doen. Joni was zeer goed uit het water maar kreeg het zeer koud op de fiets en moest haar fietsgroep laten rijden en ook het lopen vlotte niet zoals we van haar gewoon zijn. Toch bereikte ze als eerste van onze dames de finish. Kristel zag het zwemmen van tevoren al niet echt zitten maar deed het zeer behoorlijk in het koude water en deed haar sterkste disciplines alle eer aan. Ze kwam zo sterk terug dat ze uiteindelijk niet ver na Kim eindigde. Kim deed de drie disciplines even sterk.

Zo maakten onze dames kennis met het zeer hoge niveau dat deze T3 series wel zouden zijn.

Dan was het beurt aan onze heren.

Zij hadden de hele wedstrijd door regen en het werd dus oppassen geblazen op de fiets. Het zwemniveau bij de herenwedstrijd lag zeer hoog waardoor alleen Simon bij de eerste 10 uit het water was. Dan volgden Dennis, Stijn, Cedric en Hugo. Door het sterke zwemnummer zat Simon in een voor zijn leeftijd super snelle fietsgroep, die hij moest laten rijden. Ondertussen bevonden Dennis, Cedric en Stijn zich in een mooie grote fietsgroep. Daar moest Dennis afhaken maar redden Cedric en Stijn vlot mee zonder echter risico’s te nemen bij dit gladde wegdek. Ze zagen ook één van de favorieten op de grond liggen na een zware val.

Uiteindelijk liep Simon als eerste Tribe-atleet binnen met op minder dan 1 min Cedric die een dijk van een wedstrijd deed. Dan volgde kort daarna Stijn en Hugo die, zoals we van hem gewoon zijn een zeer sterk loopgedeelte afwerkte  en zelfs Dennis nog wist in te halen. De eerste deelname aan een T3 wedstrijd was een feit en een gelukkige trainer zag dat iedereen zich tot het uiterste had ingespannen om voor een goed resultaat te zorgen.

Uitslag Doornik

DamesHeren

 

Izegem – 01/05/2015

De startplaatsen voor de ploegentriatlon werden bepaald aan de hand van de resultaten van Doornik. We vertrokken met de heren dan ook op een 13de plaats (op 19 ploegen) voor de 2de wedstrijd. Onze dames stonden daar voorlaatste en kregen dan ook de eer om als 2de ploeg te starten.

Opnieuw slechts watertemperatuur van 15°C maar onze dames deden het voortreffelijk. Kristel had het moeilijk in het zwemmen maar Joni, Kim en Inge trokken haar wel vooruit. Eens op de fiets deed Inge een hele grote inspanning en kon Kristel wat bekomen. Kim en  Joni verzetten ook veel werk op de fiets en dan kwam het sterke punt van Kristel, ze liep vlot waardoor het tempo al gauw te hoog lag voor Inge, die dan ook de andere 3 dames alleen liet finishen want er moesten immers slechts 3 dames aankomen om een volledige finish te hebben.

Moe maar voldaan volgde iedereen dan de wedstrijd bij de heren.

Hier mochten er 7 heren starten en waren Mika en Hans  ook van de partij. Het was niet makkelijk om zo een grote groep bij mekaar te houden , maar Stijn deed erg zijn best om iedereen ofwel in te tomen ofwel vooruit te krijgen.

Op naar het fietsgedeelte. Er werd zeer snel gereden tot zowat 40,5km/uur. Hier deed Dennis erg veel trekwerk omdat hij plande om als eerste af te haken bij het lopen. Het was zo snel gegaan dat Hans na één loopronde ook afhaakte maar onze 5 overblijvende mannen lieten het tempo niet zakken en kwamen erg goed aan.

Uitslag Izegem

TRIBE Heren – 16de plaats
TRIBE Dames – 13de plaats

Volledige uitslag T3 Ploegentriatlon: DamesHeren

Klassement na twee manches

TRIBE Heren – 15de plaats
TRIBE Dames – 15de plaats

Voorlopige klassement: DamesHeren

Op naar de 3de wedstrijd die een relay met 3 wordt op een 1/16de afstand op 31mei in Zwevegem.
Ook hier zal Mia de sterkst mogelijke ploeg opstellen en zullen we vooral onze explosieve jeugd aan het werk zien.

Een gelukkige ploegkapitein,

Anne

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search