Triathlon des Sharks

 In Nieuws, Wedstrijden

Na een sputterend seizoensbegin (slecht gevoel in Doornik en DNF in l’Eau d’Heure) wou ik de draad terug oppikken in Couvin. Tri Des Sharks, een promo (1/8ste) wedstrijd in en rond Barrage Ri du Rome. Uit het TRIBE kamp was ik niet alleen. Lieven was ook aanwezig.

DSC_0066

Silke en ik kozen ervoor om te overnachten in de buurt van de wedstrijd, want Couvin is nu niet echt dichtbij Grimbergen. Zaterdag om 18u vertrokken naar Givet, om dan op zondag rond 8u op de wedstrijd te staan.

De weg naar de wedstrijd verraadde al een groot deel van het parcours. Het ging zeker niet plat zijn … Aangekomen, aangemeld en klaargemaakt voor de wedstrijd. Pas in de wisselzone beseft dat er nergens een chip in mijn enveloppe zat. Vlug gekeken naar de linkerbenen van de andere deelnemers en gemerkt dat ook zij geen chip hadden. Een wedstrijd zonder chip dan maar… De wisselzone was best ook ‘amateuristisch’ tegenover onze normen. De fietsen plakten bijna tegen elkaar.

DSC_0055

Het zwemparcours was simpel. Zwemmen naar een boei en terug. Ik had al verschillende verhalen gehoord over de laksheid in Waalse wedstrijden. Dit heb ik vandaag ook maar eens ondervonden. Ik was mooi de start aan het afwachten in het niet zo koude water (19,5°), tot plots uit het niets, zonder waarschuwing, de start weerklonk. Verrast als ik was, heb ik dus weer een start gemist. De eerste 100m ben ik opzoek gegaan naar de eerste zwemmers, niet zonder moeite. Bij de boei lag ik in de derde positie. In het tweede deel kon ik deze positie aanhouden, maar moest ik toch een paar meter prijsgeven.

De wisselzone lag hoger dan het water, wankel uit het water en direct een paar meter omhoog lopen om de wisselzone te bereiken is niet echt mijn ding. Dan nog maar te zwijgen over het open krijgen van de wetsuit. Eenmaal in de wisselzone ging het al veel vlotter. Wetsuit vloog ineens uit…

Eenmaal op de fiets was er geen moment om te bekomen. Direct een kort stuk klimmen aan 10%. Daarna was het vooral licht glooiend rond het meer. Ik had het parcours niet verkend. Lieven had me verteld over een paar moeilijke bochten wegens de natte ondergrond en de aanwezigheid van steentjes. Hierdoor heb ik tijdens de eerste ronde meermaals de billen toegenepen. De tweede ronde ging al veel beter. Het licht glooiend gedeelte kan ik wel smaken, het stuk erna was echter pittig omhoog.. Niet echt mijn ding! Meer iets voor Lieven.

 

Dan naar het lopen. Goede wissel, ik probeer snel een goed loopritme te pakken te krijgen. Natuurlijk niet gemakkelijk met direct een klimmetje van 10%. Het loop ging vrij vlot, het is al anders geweest dit seizoen. Tot km 4 kon ik in het goede ritme blijven. Daarna kwam het mannetje met de hamer letterlijk naast mij lopen en liet me de laatste 500m gewoon ter plaatse. Wie er nog zou aan twijfelen dat mannetje was Lieven. Lieven eindigde als 14de en ik als 16de.

DSC_0072

Al bij al ben ik heel tevreden na deze wedstrijd. Op een parcours dat niet 100% het mijne was, ging alles best nog vlot. Een leuke wedstrijd, als was het fietsen af en toe gevaarlijk.

Dennis

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search