Het openwaterzwemmen wordt georganiseerd door triatlonvereniging Tribe en gaat door op zaterdagochtend 9-11u aan het Insteekdok (Havendoklaan, Vilvoorde) ter hoogte van de lokalen van WSKLuM en Zeescouts.

De exacte locatie vind je hier.

Deze activiteit staat ook open voor deelnemers die niet bij Tribe zijn aangesloten (cfr. infra voor voorwaarden). Het gaat over SPORTIEF zwemmen. Deelnemen veronderstelt dat je naar bestvermogen deelneemt aan de georganiseerde trainingen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt er STEEDS MET ZWEMBOEI gezwommen, ook bij gebruik van een wetsuit. Tribe bschikt over enkele zwemboeien, maar reservatie is nodig (via Twizzit, cfr. infra).

Het seizoen loopt van 1 mei tot midden september en als de watertemperatuur ten minste 14°C bedraagt. Onder de 18,0°C MOET met een wetsuit gezwommen worden. Er wordt ENKEL in clubverband gezwommen op zaterdagochtend 9u-11u. Je mag NOOIT alleen zwemmen. Je mag NOOIT buiten de zwemzone komen. Deze is aangegeven met borden op de oevers. Zo kom je nooit in de zone waar snelvaart (o.a. waterski) toegestaan is.

Om deel te nemen aan het openwaterzwemmen wordt een deelname in de kosten gevraagd. Tribe zorgt voor organisatie, trainingsinvulling, redders en controle van de waterkwaliteit. Jouw prijs bestaat uit volgende delen:

 1. Heb je geen licentie bij Triatlon Vlaanderen, dan kan je een recreatieve jaarlicentie nemen via Tribe (20 euro) of rechtstreeks bij Triatlon Vlaanderen (30 euro). Dit dekt o.a. de verzekering.
 2. Deelname in de kosten voor Tribe: 25 euro per seizoen
 3. Communicatie gebeurt via Twizzit, een betalend platform waarin je afspraken en last-minute-info terugvindt. Ook moet je je aanwezigheid vooraf bekend maken, zodat de maximale bezetting nooit overschreden wordt. Hiervoor vragen we een additionele bijdrage van 5 euro per seizoen.

Geen openwaterzwemmen tijdens zomerkampen WSKLuM.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen ? Vul dan onderstaand inschrijvingsformulier in. Vermeld ook je ervaring met (openwater)zwemmen. Eventueel is het aan te raden eerst deel te nemen aan een training op woensdag 21u in het zwembad ’t Zeepaardje in Vilvoorde.

FAQ:

 • Is er douchegelegenheid ?
  Neen.
 • Hoe moet ik betalen ?
  Als je bovenstaande knop “inschrijven” gebruikt, krijg je een mail met rekeningnr enz.
 • Wat is het zwemniveau ?
  Openwaterzwemmen is niet voor beginners, maar voor geoefende zwemmers. Desalniettemin wordt er wel rekening mee gehouden dat niet iedereen even snel zwemt.
 • Is de waterkwaliteit ok ?
  Deze wordt om de 14 dagen gecontroleerd door een erkend laboratorium. Is de waterkwaliteit onvoldoende, dan gaat het zwemmen niet door of wijken we uit naar een andere locatie. Je wordt hiervan verwittigd via Twizzit. Deze situatie beschouwen we als overmacht en geeft geen recht op terugbetaling.

Start typing and press Enter to search