Bij alle trainingen vragen we de atleten om zo veel mogelijk in clubkledij aanwezig te zijn. Bij de fietstrainingen is de cluboutfit verplicht. Tijdens wedstrijden vragen we de atleten om de wielerkledij aan te hebben tijdens opwarmingen, voor en na de wedstrijden, bij podium huldigingen. Op deze manier komen onze sponsors het best in beeld en krijgen zij visibiliteit in ruil voor hun steun. De wedstrijden worden afgewerkt in de trisuits die de club levert. Deze worden, mits het betalen van een waarborg, gratis ter beschikking gesteld van de atleten.

Zwemmen

Voor de zwemtrainingen tellen in de eerste plaats de hygiënische en praktische afspraken van het zwembad zelf.
Gezien de grote groep worden zwembanen onderverdeeld per zwemniveau en dit gebaseerd op een zwemtest die 2*/jaar wordt gehouden. Als nieuwe atleet adviseert de trainer de baan. Je kan er steeds voor kiezen om in een hogere/lagere baan te gaan zwemmen afhankelijk van je conditie. De trainer en redder hebben hierin steeds het laatste woord, aangezien zij instaan voor de veiligheid en het goed verloop van de training.
In de zomermaanden wordt er op vrijdagavond open water trainingen voorzien, ook hier is steeds een trainer en redder aanwezig. Het is vanzelfsprekend dat de aanwijzigingen van de redder en trainer strikt worden opgevolgd teneinde de veiligheid op elk moment te verzekeren.

swimming

Fietsen

Het dragen van een fietshelm is verplicht en de fiets moet zich in een veilige staat bevinden.
Er wordt niet gereden met versleten remmen of banden.
Het verkeersreglement moet gerespecteerd worden, de club is niet aansprakelijk voor enig verhaal in geval van overtreding of ongeval.
Er wordt gefietst in 3 tot 4 niveaugroepen met een begeleider/ trainer per groep. De trainingen van elke groep worden op voorhand meegedeeld (zaterdagavond vanaf 18u via mail/website/facebook en afhankelijk van de verwachtte weersomstandigheden en doelstellingen binnen het jaarplan). Laat je adviseren door de trainers in welke groep je best mee rijdt. De regel binnen elke groep is “samen uit, samen thuis”, we laten dus niemand achter (tenzij dat je systematisch de adviezen van de fietsbegeleiders negeert en je steeds voor een te snelle groep kiest).
Voorzie je op elke fietstraining steeds van voldoende drank en voeding!

419px-Bicycle-icon

Lopen

De trainingen worden gegeven in niveaugroepen. Iedereen vind wel een groepje om bij aan te pikken. De begeleide looptrainingen op donderdag bestaan uit:

  • Opwarming
  • Stretching & stabilisatie
  • Looptechniek
  • Aangepaste training gebaseerd op doelen en periode tijdens het jaar
  • Cooling down

Indien er een duurloop doorgaat wordt iedereen verzocht om zich van een flut-vestje te voorzien.

running

Start typing and press Enter to search