[column width=”1″ ] [headline] Wat is triatlon?[/headline]

Een combinatiesport waarin deelnemers zwemmen, fietsen en lopen. Voor ieders smaak is er tegenwoordig wel een afstandscombinatie, bij de ene wedstrijd is het zwemmen korter maar het lopen langer, bij de andere is het omgekeerd, …
Je voornaamste tegenstander ben jijzelf, hoe ga je om met de conditie van de dag? Kan je jezelf intomen om niet van bij het begin voluit te gaan en op het einde misschien geen krachten meer te hebben? Je eindresultaat is ondergeschikt aan het gevoel dat je na de wedstrijd overhoudt.

[column width=”1″ ] [headline] Waarom triatlon?[/headline]

Meedoen aan wedstrijden is maar 1 van de vele redenen om aan triatlon te doen. Met triatlon heb je vooral een sport vol variatie, je traint zowat alle spieren op kracht en uithoudingsvermogen maar ook mentaal geraak je geoefend om niet te snel op te geven, en om je krachten zo efficient mogelijk te gebruiken.
Het is een individuele sport, ideaal voor mensen met een onvoorspelbare of drukke agenda, maar doordat er verschillende trainingen per week zijn (elke discipline wordt apart getraind) is er altijd wel mogelijkheid om in groep te trainen en zo een sportieve vriendenkring uit te bouwen waar je aangemoedigd en gesteund wordt.

[column width=”1″ ] [headline] Wie doet aan triatlon?[/headline]

Iedereen kan het, niet alle triatleten zijn jonge afgetrainde mannen die leven voor hun sport. Al onze leden doen ook niet aan wedstrijden mee, door gewoon aan de trainingen mee te doen bouwen zij een goede conditie op en dit op een leuke gevarieerde manier, samen met een toffe bende die je het nodige duwtje in de rug zullen geven wanneer je dat nodig hebt. Jong en oud, groot en klein, man of vrouw, dik of dun, iedereen is een potentiele triatleet, als je maar de juiste instelling hebt.

Start typing and press Enter to search